Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

AKCIJA ANB: Roćenov kadar osumnjičen da je radio za obavještajnu službu Rusije!

Kako portal Aktuelno nezvanično saznaje, jedan od dvojice uhapšenih crnogorskih državljana je dugogodišnji zapošljeni u Ministarstvu vanjskih poslova, Radomir Sekulović. Prema našim saznanjima Sekulović važi za jednog on najlojalnijih kadrova bivšeg ministra Milana Roćena čiji je lik i djelo često glorifikovao u privatnim razgovorima

U akciji Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), vodi se istraga protiv više osoba u Podgorici zbog sumnje da su sarađivali sa ruskom tajnom službom.

Istraga se, prema nezvaničnim saznanjima, vodi protiv dva crnogorska državljanina, šest ruskih diplomata i tridesetak ruskih državljana koji imaju privremeni boravak u Crnoj Gori.

Kako portal Aktuelno nezvanično saznaje, jedan od dvojice osumnjičenih crnogorskih državljana je dugogodišnji zapošljeni u Ministarstvu vanjskih poslova, Radomir Sekulović, koji je u vrijeme državne zajednice Srbija i Crna Gora bio i portparol MVP.

Prema riječima izvora portala Aktuelno, Sekulović važi za jednog on najlojalnijih kadrova bivšeg ministra Milana Roćena, po čijoj je preporuci kao dopisnik Tanjuga i došao u crnogorsku diplomatiju.

Sa pozicije portparola u MVP ga je smijenio tadašnji ministar vanjskih poslova Dragiša Burzan, ali je Sekulović ostao da radi u MVP na interevenciju Roćena.

Prema našim saznanjima Sekulović je glorifikovao lik i djelo bivšeg ministra Roćena, za koga je više puta u privatnim razgovorima isticao ”da je mogao da bude premijer samo da je htio”.

”Je*asmo majku Crnoj Gori”

Prilikom prve zvanične posjete Kosovu u maju 2011. godine, Sekulović je bio u delegaciji koju je predvodio upravo tadašnji ministar Roćen.

Sekulovićeva supruga je kandidatkinja za odbornicu na podgoričkoj listi URA, partije odlazećeg premijera Abazovića, koju predvodi Luka Rakčević.

Stoga je opravdana sumnja da je Sekulović povezan i sa Dritanom Abazovićem, premijerom u tehničkom mandatu koji važi za saradnika srpske BIA-e, samim tim i ruskih službi.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
volujak123
29.09.2022-14:11 14:11

Ništa ne bi bilo iznenađenje.Bliskost Abazovića sa Vučićem može izroditi svašta.

Diplomata
29.09.2022-14:20 14:20

MVP je puno špijuna…to je bila i ostala najisplativija djelatnost u MVP…a ovaj što je sada na čelu diplomatije je nesposoban da bilo što kvalitativno promijeni……samo prazna priča….Roćen je doveo veliku količinu nitkova, a ovi poslije njega su bili nikakvi karakteri, Crnogorci samo na priči…a MVP koristili kao turističku agenciju, tj besplatna putovanja po svijetu…

Ibagaxa
29.09.2022-14:31 14:31

Za mene nista novo davno poznato.Dok nijesu ovi sadasnji u gomilama zauzimali mjesta ruskih agenata,Milan rocen je bio glavna dpona odnosa rudije i crne gore.Ko god to hoce da pokusa da stavi pod tepih,nece moci.Poslije njega du srbi iz svih drzava utrkivali se da zauzmu upraznjena mjesta.Samo rocem nije bio protiv crne gore,ne branim ga navodno je jedan od vlasnika bemaka,a ovi sad su neprijatelji drzave……U svakom slucaju svi ruske sluge i ljudi…….

Nije
29.09.2022-14:50 14:50

Nije Roćen predložio Giši da ga primi u MVP. To je predložio drugi diplomata. Đoko Orlandić

ne_nije
29.09.2022-22:08 22:08
Reply to  Nije

Sekulić je došao u MVP u vrijeme ministra Lukovca.

cetinje
29.09.2022-16:24 16:24

A kako su zinuli Rocen i brat Dritan kao da plombiraju zube.

džudović
29.09.2022-17:46 17:46

Kad je objavljeno da je priveden bivši diplomata pomislio sam da je to Roćen.

Crnogorski orao
29.09.2022-19:00 19:00

Gradjani zahtijevaju hitno spisak sviju saradnika Bia mreze protiv drzave tako spisak je kljucan za ponovno radjanje Cg direktno ko feniksa

BMX
30.09.2022-11:50 11:50

Kako ce sad proputinovski, antizapadni, antiEU, antiamericki, antiNATO,anticrnogorski, kleronacionalisticki i velikosrpski Демократический фронт da dobije podrsku od URA & Dritana za ulazak u Lekicevu Vladu ?