Policija je podnijela krivičnu prijavu Višem državnom tužiocu u Bijelom Polju protiv T.K. (39) iz Berana zbog sumnje da je izvršio krivično djelo trgovina ljudima, saopšteno je iz Uprave policije.

Ilustracija

“Sumnja se da je T.K. (39) iz Berana izvršio krivično djelo koje mu se stavlja na teret na način što je pod prijetnjom i koristeći silu, zloupotrebom odnosa zavisnosti, prinuđivao svoju djecu B.K. (14) i A.K. (20) da se bave prosjačenjem i da novac koji su sticali na taj način predaju njemu da bi ga koristio za lične potrebe, odnosno za kupovinu alkohola i za kockanje.

Sumnja se da je T.K. maloljetnog B.K. prinuđivao na prosjačenje od njegove pete godine života, a ukoliko bi se desilo da mu novac ne donese ili da donese manju količinu novca, fizički ga je napadao i kažnjavao”, piše u saopštenju.

Kako je navedeno, maloljetni B.K. je zbog takvog načina života trpio velike posljedice koje su se odražavale na njegovo zdravlje, usljed čega je često bio i na bolničkom liječenju.

“Takođe, na isti način je, sumnja se, T.K. prinuđivao na prosjačenje i fizički zlostavljao i A.K. i to od njegove sedme do 16. godine života, kada je istjeran iz kuće od strane oca, budući da se usprotivio takvom načinu života.

Osumnjičeni T.K. je lišen slobode i uz krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo trgovina ljudima, sproveden nadležnom državnom tužiocu u Bijelom Polju”, piše u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve