Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

U SDT-u počela saslušanja službenika Uprave prihoda i carina: Saveljiću zadržavanje do 72 sata

Po nalogu SDT-a juče je uhapšeno nekoliko službenika UPC zbog sumnje da su umiješani u krađu zaplijenjenih cigareta

Službeniku Uprave prihoda i carina (UPC) Mihailu Saveljiću određeno je zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT), saznaje TVCG. On je jedan od osumnjičenih službenika Uprave, koji su juče uhapšeni u nastavku akcije zbog krađe zaplijenjenih cigareta koje je trebalo da budu uništene.

Po nalogu SDT-a juče suosim Saveljića uhapšeni Željko Ivanović načelnik Odjeljenja za sprječavanje krijumčarenja, kao i članovi Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Uprave prihoda i carina Radivoje Vujačić i Nebojša Adamović.

Predsjednik Komisije za uništavanje oduzetih cigareta Elvir Adrović, koji je bio među uhapšenima, napustio je podgorički Centar bezbjednosti jutros oko šest sati.

Postupak izviđaja u predmetu, koji obuhvata i druga službena lica, pored osumnjičenih i uhapšenih, pokrenulo je Specijalno državno tužilaštvo, po službenoj dužnosti, a dokazi i obavještenja su prikupljani u saradnji sa Specijalnim policijskim odjeljenjem.

“Radi zaštite interesa i svrhe postupka, za sada se neće iznositi više podataka, a Specijalno državno tužilaštvo blagovremeno će obavijestiti o svojim daljim radnjama i njihovim rezultatima, poštujući i pravo javnosti da zna”, kazao je juče državni tužilac i portparol u SDT-u Vukas Radonjić.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve