Nedjelja, 28 Maja, 2023
Rubrika:

Tužillaštvo naložilo policiji da operativnim provjerama utvrde ima li naoružanih ljudi u Manastiru

U odgovoru ODT ne precizira se da li je Uprava policije – Odeljenje bezbjednosti Cetinje postupila po nalogu Tužilaštva i kakve su ''operativne mjere'' preduzete.

Osnovno državno tužilaštvo na Cetinju nije zahtijevalo pretres Manastira Svetog Petra Cetinjskog na Cetinju jer nijesu postojali zakonski osnovi da se izvrši ta zakonska radnja ali je naloženo urgentno Upravi policije da operativnim provjerama utvrde da li u Manastiru ima naoružanih ljudi, saopštio je u izjavi za Pobjedu Duško Milanović rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva.

U odgovoru ODT ne precizira se da li je Uprava policije – Odeljenje bezbjednosti Cetinje postupila po nalogu Tužilaštva i kakve su “operativne mjere” preduzete.

Iz ODT je saopšteno da je povodom novinarskih članaka o naoružanim osobama u Manastiru od 4. septembra formiran predmet.

“Istog dana je naloženo Upravi polcije – Odeljenju bezbjednosti Cetinje da operativnim provjerama na terenu utvrde da li u Cetinjskom manastiru ima lica koja posjeduju vatreno oružje ili druga sredstva podobna za izvršenje teških krivičnih djela i urgirano je za hitno postupanje po tom zahtjevu”, navodi se u odgovoru Milanovića na upit Pobjede.

Iz Uprave policije nije odgovoreno da li su izvršili taj nalog Osnovnog državnog tužilaštva.

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve