Nedjelja, 24 Septembra, 2023
Rubrika:

Tužilački savjet: Razmotreno 12 pritužbi na rad državnih tužilaca – jedna osnovana

U vezi izvještaja Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, koji je dostavljen po zahtjevu Tužilačkog savjeta, a koji se odnosi na predmete formirane povodom predsjedničkih izbora iz 2018. godine, Savjet je nakon analiziranja istog, ocijenio opravdanim da se ukaže rukovodiocu ODT Podgorica da izvrši uvid u navedene predmete i razmotri preduzimanje mjera i radnji i svoje nadležnosti

Na sjednici Tužilačkog savjeta razmotreno je 12 pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada, od kojih je dest ocijenjeno kao neosnovane, jedna osnovana i jedna djelimično osnovana, saopšteno je iz tog tijela.

Na sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavala v.d. Vrhovna državna tužiteljka Tatjana Begović, između ostalog, članove Savjeta sa rezultatima i izazovima u radi upoznali su Željko Pejović, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Nikišiću, Drita Rugovac, rukovoditeljka Osnovnog državnog tužilaštva u Plavu i Jadranka Mićović, rukovoditeljka Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama.

“Obavljen je intervju sa kandidatima prijavljenim na javni oglas za izbor jednog državnog tužilaštva u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju. Razmotren je i usvojen Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Sekretarijata Tužilačkog savjeta”, navodi se u saopštenju dostavljenom medijima nakon sjednice.

Na sjednici je, navodi se, razmotreno 12 pritužbi na rad državnih tužilaca i rukovodilaca državnih tužilaštava u pogledu zakonitosti rada, od kojih je 10 ocijenjeno kao neosnovane, jedna osnovana i jedna djelimično osnovana.

“U vezi izvještaja Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, koji je dostavljen po zahtjevu Tužilačkog savjeta, a koji se odnosi na predmete formirane povodom predsjedničkih izbora iz 2018. godine, Savjet je nakon analiziranja istog, ocijenio opravdanim da se ukaže rukovodiocu ODT Podgorica da izvrši uvid u navedene predmete i razmotri preduzimanje mjera i radnji i svoje nadležnosti”, zaključuju iz Tužilačkog savjeta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve