Ponedjeljak, 5 Juna, 2023
Rubrika:

Tužilački savjet donio odluku o izboru deset kandidata za državne tužioce

Jovanović je informisala Lakić da je Tužilački savjet donio odluku o izboru deset kandidata za državne tužioce, koji će u Centru pohađati teorijski dio programa inicijalne obuke

Vršiteljka dužnosti Vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović posjetila je Centar za edukaciju u sudstvu i državnom tužilaštvu gdje je razgovarala sa predsjednicom Upravnog odbora Centra Ljiljanom Lakić. Jovanović je informisala Lakić da je Tužilački savjet donio odluku o izboru deset kandidata za državne tužioce, koji će u Centru pohađati teorijski dio programa inicijalne obuke.

“Centar daje nemjerljiv doprinos unaprjeđenju rada ne samo Državnog tužilaštva, već pravosuđa u cjelini”, kazala je Jovanović tom prilikom.

Jovanović je, kako se navodi, informisala Lakić da je Tužilački savjet donio odluku o izboru deset kandidata za državne tužioce, koji će u Centru za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu pohađati teorijski dio programa inicijalne obuke.

“Shodno oglasima za izbor kandidata za državne tužioce koje je objavio Tužilački savjet, u Centru očekujemo upućivanje na inicijalnu obuku ukupno 23 kandidata za državne tužioce” – istakla je Lakić.

Sagovornice su se saglasile da se obukom u Centru stvara “dobra osnova” za praktični dio obuke budućih državnih tužilaca, kako bi oni bili spremni da se prilikom izbora na funkciju državnih tužilaca u kratkom roku pripreme za konkretna postupanja.

“Kroz programe Centra i brojne obuke svoja znanja i vještine unapređuju ne samo kandidati, već i državni tužioci i zaposleni u Državnom tužilaštvu”, istakla je Jovanović.

Lakić je upoznala Jovanović sa planom obuka u Centru za naredni period i izrazila uvjerenje da će predstavnici Državnog tužilaštva aktivnim učešćem na obukama dati pun doprinos njihovoj uspješnoj realizaciji i da će primjenjivati stečena znanja u svakodnevnom radu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve