Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Terzić: Primljeno 10 pacijenata u KCCG, jednom amputirana noga i dalje životno ugrožen

''Pet pacijenata u Kliniku za ortopediju, dva pacijenta u Centar za plastičnu hirurgiju, jedan pacijent u jedinicu intenzivnog liječenja, jedan pacijent u Centar za grudnu hirurgiju i jedan u Odjeljenje neurohirurgije'', saopštio je Terzić

Medicinski direktor Kliničkog centra Crne Gore, dr Zoran Terzić, saopštio je za TVCG da je u KCCG juče primljeno 10 pacijenata iz saobraćajnog udesa koji se dogodio na Obzovici. On je rekao da je pacijentu kod kojeg su konstatovane najteže povrede, amputirana lijeva noga kao i da je taj pacijent i dalje životno ugrožen.

“Pet pacijenata u Kliniku za ortopediju, dva pacijenta u Centar za plastičnu hirurgiju, jedan pacijent u jedinicu intenzivnog liječenja, jedan pacijent u Centar za grudnu hirurgiju i jedan u Odjeljenje neurohirurgije”, saopštio je Terzić.

Od pomenutih pacijenata koji su primljeni, kaže medicinski direktor KCCG, najteže povrede ima pacijent koji je smješten u jedinicu intenzivnog liječenja.

“On je imao opsežnu i tešku povredu lijeve noge, koja se završila nažalost sa amputacijom lijeve noge. Imao je povredu lijeve preponske regije, imao je povredu završnog dijela debelog crijeva. Uz to je bio u teškom hemoragičnom šoku tako da su sprovedene sve mjere reanimacije i intenzivnog tretmana. Tako da je pacijent jutros stabilniji ali je i dalje životno ugrožen”, kazao je Terzić.

Terzić je saopštio da na ortopediji dominiraju povrede nogu, ruku, karlice i kičme.

“Na plastičnoj hirurgiji povrede mekih tkiva, kože mišića, na grudnoj hirurgiji prelomi rebara, povrede pluća. Nakon završenih pregleda pacijenti su smješteni na odjeljenima koji se bave problematikom i liječenjem takvih bolesnika”, dodaje Terzić.

Podsjećamo, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče u mjestu Obzovica, poginule su dvije osobe, a više njih je povrijeđeno.

U ovoj nesreći poginuo je državljanin Velike Britanije D.A.N. (66) i djevojka A.B. (19) iz Podgorice.

Policija je uhapsila vozača autobusa nikšićkog preduzeća “Papović prevoz” N.S. (36) iz Nikšića koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći na Obzovici. Uzrok nesreće za sada nije poznat, a tužiteljka je naložila da se od vozača uzme krv i urin na analizu na prisustvo alkohola i psihoaktivnih supstanci. Vozač je na neurohirurškom odjeljenju Kliničkog centra, i čuva ga policija.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve