Generalna direktorica Direktorata za materijalne resurse Alma Ljuljanaj Jovićević i Državni sekretar Slobodan Filipović danas su zajedno sa predstavnicima Srednje Elektortehničke škole “Vaso Aligrudić” završili još jedan uspješan projekat iz oblasti informacionih tehnologija, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Talentovani đaci i profesori iz SEŠ za potrebe ministarstva razvili su aplikaciju za internu upotrebu, koje će unaprijediti poslovne procese.

“Na taj način, iskazana je spremnost sistema odbrane da podrži talentovane srednjoškolce i podspješi njihov razvoj koji u perspektivi može doprinjeti razvoju sistema odbrane i Crne Gore u domenu informacionih tehnologija”, dodaje se u saopštenju.

S obzirom na to da Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore intezivno rade na modernizaciji informacionih sistema i razvoju sajber sposobnosti, iskazana je otvorenost za proširenje saradnje, koja bi doprinijela obostranom napretku.

“Ministarstvo odbrane i Vojska Crne Gore nastaviće da podstiču mlade, njihovu kreativnost i talente”, zaključuje se u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve