Srijeda, 21 Februara, 2024
Rubrika:

SLUČAJ METODIJE: Trostruki izdajnik i promoter pedofilije u službi popisnog inženjeringa

Metodije je svojim posljednjim (ne)djelima upotpunio sveto trojstvo izdaje – postao je trostruki izdajnik - izdao je Hrista i njegovo učenje, zatim pokojnog mentora Amfilohija Radovića i na kraju Crnu Goru. Osim toga, Ostojić je po nalogu vrha SS potpuno degradiran kada je pristao da postane pokrovitelj i zaštitnik pedofilije u okviru takozvane SPC. On je aktera pedofilskih i gej skandala, koji važi za glavnog makroa u svetosavskoj sekti, Nikolaja Stamatovića 9. avgusta prošle godine proizveo u čin igumana manastira Zlateš u blizini Bijeloga Polja (Tomaševo)

Piše: Balša Knežević

Čitav ”srpski svet” digao se na noge i ubacio svoje propagandne, agitatorske i obavještajno-bezbjednosne resurse u svrhu lažiranja rezultata predstojećeg popisa u Crnoj Gori, koji je zakazala veleizdajnička vlada na čelu za metaizrodom Dritanom Abazovićem.

Po nalogu kriminalno-terorističkog režima u Beogradu i srpskog autokrate Aleksandra Vučića, Abazović je zakazao popis na kome će se preko najočiglednijeg fabrikovanja, dirigovanog od strane srpske BIA-e, lažirati broj Srba i eventualno proglasiti federacija nekoliko ”srpskih opština” u Crnoj Gori po ugledu na Republiku Srpsku.

Ukoliko taj plan uspije Crna Gora bi mogla da bude proglašena za novu pokrajinu zločinačkog projekta ”srpski svet”, a Crnogorci za nacionalnu manjinu u sopstvenoj državi.

Stoga je apsolutno razumljivo što je proevropska opozicija tražila odlaganje popisa za neki stabilniji politički period, u čemu su ih podržali i iz Evropske unije. Međutim, prvi izrod Crne Gore na čelu tehničke vlade, zaslijepljen odanošću svojim nalogodavcima Aleksandru Vučiću i Porfiriju Periću, bahato i primitivno odbija da uopšte i čuje sugestije partnera iz Evropske unije, za čiju se politiku njegova kombi-partija veleizdajnika, makar formalno zalaže.

Krpo, dolazim pred popis, jesi čuo!?

SS udarna pesnica popisnog inženjeringa

Jasno je da su stvoreni svi preduslovi da predstojeći popis doživi debakl i ostane samo mrtvo slovo na papiru. Osim toga svi su izgledi da će se krajem mjeseca formirati nova vlada na čalu sa Milojkom Spajićem, koja će morati veoma ozbiljno razmotriti preporuke evropskih partnera o odlaganju popisa.

Bez obzira na sve to udarna pesnica popisnog inženjeringa, svetosavska sekta (SS), takozvana SPC, i njeni najviši funkcioneri aktivno su već sedmicama uključeni u najbrutalnije pritiske na narod, koji po svaku cijenu žele da srbizuju!

Izvršni direktor takozvane SPC Prvoslav Perić, operativnog imena – Porfirije, boravio je u Podgorici za vikend, a njegov dolazak pamtiće se po izuzetno slabom odzivu ”vjerujućeg naroda”. Međutim, on je tom prilikom dao zeleno svijetlo da agenti u mantijama krenu sa terenskim pritiskom zasnovanim na kletvama i lažima, da se što veći broj stanovnika izjasni kao Srbi.

Šef SS Porfirije prilikom boravka u Podgorici, poručio je građanima Crne Gore kako osjeća potrebu da ih podrži da u svakoj prilici odlučno ispolje “svoj identitet kao vjernici SPC, govornici srpskog jezika i kao dični pripadnici srpskog naroda”.

Ova Porfirijeva izjava poslužila je da se do kraja ofira jedan od najviših crnogorskih funkcionera SS, Ljubiša Ostojić, alijas Metodije čija je operativna titula ”vladika budimljansko nikšićki”. Ova nekadašnja uzdanica Amfilohija Radovića, koji mu je dao amanet da nastavi njegovu misiju postepenog distanciranja Pravoslavne crkve u Crnoj Gori od centrale SPC u Beogradu, potpuno je pljunuo na đedov zavjet i promovisao se u velikog neočetnika i branitelja zlokobne etnofiletističke dogme – militantnog svetosavlja.

U službi popisnog inženjeringa

Metodije je u stao uz Porfirija i otvoreno se uključio u popisni inženjering u Crnoj Gori, poručivši da je njegov beogradski šef  samo ,,ohrabrivao ljude da se pišu kao Srbi“.

Joanikije Mićović, Porfirije Perić i Metodije Ostojić: U službi srbizacije Crne Gore

Metodije ne samo da nije vidio ništa sporno u ovome, već je pritom i sam ”ohrabrio sve koji nijesu skrenuli i odustali od srpskog puta pored decenija pritisaka i zastrašivanja da se na popisu izjasne ko su i što su”.

”Podržavam i ja, ali se tu ne zaustavljam, jer tu nije kraj. Idemo da postanemo ono što su naši preci, koji su se pisali kao Srbi”, rekao je Ostojić prilikom vršenja svetosavskog rituala ”krvi i tla” u operativnoj bazi SS – manastiru Voljavac kod Bijelog Polja prije par dana.

Ostojić je ovim sramnim aktom stavljanja u službu BIA-e, dokazao da je, nakon izdaje amaneta svog učitelja Amfilohija, prodao dušu svetosavskoj sekti i po nalogu centrale u Beogradu, sveden je na najamnika u propagandi revizije istorije i posrbljavanja Crne Gore.

Metodije je već u više navrata glorifikovao zločinački četnički pokret pa nije začuđujuće što je na ovako vulgaran i prizeman način uključio u kampanju popisnog posrbljavanja naroda po Crnoj Gori.

Trostruki izdajnik

Metodije je svojim posljednjim (ne)djelima upotpunio sveto trojstvo izdaje – postao je trostruki izdajnik! Jer  Ljubiša Ostojić, rođen u Sarajevu, je kao mladić iz Bosne i Hercegovine od ratnih stradanja, za koja je duhovno-ideološku potporu davala upravo njegova SPC, pobjegao u Crnu Goru, tačnije u Podgoricu koja mu je pružila utočište. Ovakvim nastupom i željom da se posrbljava njeno najbrojnije stanovništvo, Metodije se deklarisao kao veliki nesoj i izdajnik, koji je pljunuo na ruku koja ga je prihvatila kad mu je bilo najteže.

Osim toga Ostojić je političkim i nacionalnim agitovanjem pljunuo na Hrista, i izdao hrišćansku, odnosno pravoslavnu vjeru. Ali to je učinio samim pristupanjem svetosavskoj sekti i prihvatanjem ideologije militantnog svetosavlja.

Sveto trojstvo izdaje Ostojić je upotpunio time što je prodao amanet svog pokojnog mentora i duhovnog oca Amfilohija Radovića. Kako smo više puta pisali, Radović je želio da Metodije dođe na mjesto takozvanog mitropolita crnogorsko-primorskog, jer je važio za obrazovanog i školovanog kadra, koji je bio veoma blizak ideji pokojnog mitropolita da pravoslavna crkva u Crnoj Gori treba da, za početak, dobije širu autonomiju od Beograda. To bi bio samo korak ka uspostavljanju Pravloslavne crkve u Crnoj Gori koja bi dobijanjem tomosa od Vaseljenske patrijaršije, bila najbliža ideji autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve.

Metodije izdao Boga, Crnu Goru i Amfilohija

Međutim, tada na scenu stupa moć sektaške manipulacije visoko pozicioniranih operativaca SS, koji potpuno ideološki preoblikuju i kompromituju Metodija. Metodije je svoju lojalnost ideologiji SS dokazao kroz negiranje Crne Gore i Crnogoraca u više navrata prošle godine, čak i prije ovog popisnog agitovanja za velikosrpstvo.

Degradiran u zaštitnika pedofilije

Osim što je trostruki izdajnik koji je izdao Hrista i njegovo učenje, Crnu Goru i pokojnog mentora Amfilohija Radovića, Ostojić je po nalogu vrha SS potpuno degradiran kada je pristao da postane pokrovitelj i zaštitnik pedofilije u okviru takozvane SPC.

Ostojić je duboko umiješan u zaštitu pedofila koji dominiraju u ovoj organizaciji. On je aktera pedofilskih i gej skandala, koji važi za glavnog makroa u svetosavskoj sekti, Nikolaja Stamatovića 9. avgusta prošle godine proizveo u čin igumana manastira Zlateš u blizini Bijeloga Polja (Tomaševo).

Stoga nažalost moramo konstatovati da je Metodije Ostojić,  prešao put od čovjeka u koga su polagane nade za rehabilitaciju i duhovni oporavak takozvane SPC, i sam utonuo u kaljugu neočetništva, velikosrpstva, politikantstva, etnofiletizma, licemjerja, izdaje i zločina… Osnovnih karakteristika ideologije na kojoj počiva takozvana SPC – militantnog svetosavlja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

12 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
20.10.2023-12:29 12:29

TAKO JE BALŠA !
oni ne polemišu sa istinom , ni njihovi zaštitnici iz zvanih VESTI
oni jednostavno imaju uslužni sud koji im služi kao nerazumni tata kad oće dijete da ućutka i prepane kad ga zbuni istina …Jadne su sudije /jos jadniji intelektualci/ kad ne sude ZLU !
…nikad ZLO nije pobijedilo DOBRO !

Piki
20.10.2023-13:54 13:54

Ja sam izračunao da si ti Balša Kneževiću petostruka budala i da tim povodom treba tebi dodeliti medalju za gluposti. Toliko !!!

cetinje
20.10.2023-17:20 17:20
Reply to  Piki

Slaba ti je ta “racunica”i treba tebi “dodeliti” ono i ona dva kao “PRIVESCI”posrbice.a mozes i da VRCAS malo nece ti skogiti,zabalavis i “miran ko musica”prijatno posrbice.

Tara
21.10.2023-09:54 09:54
Reply to  Piki

Srbijanac sa Drazinim opancima..gubi se sa ovog Crnogorskog portala..koji otkriva istine i samo istine..

COL
20.10.2023-15:12 15:12

Ovog popa je BIJA vodila na VMA da mu spašava život. Za vrijeme korone organizova je zaprečavanje mosta na Tari i policija ih ukloni sa ulice. Ova spodoba tada javno u kamere izjavi kako ga policija nije ni prstom takla ni njega ni zaprečivače mosta ali je BIA bolje od njega znala. On veli nije mi ništa nije me niko taka, a BIJaši vele pojma nemaš još si vruć moramo ti život spašavat i povedoše ga na čuveni VMA dovedoše bečke ljekare i spasiše mu život. Kad su ga vrnuli sa VMA bio je to neki drugi čovjek sklon lažima… Pročitaj više »

xxy
20.10.2023-16:44 16:44
Reply to  COL

Dobio je on tada dobre batine od crnogorske policije ali posto je mlad ,jak i zdrav pa je govorio nije mi nista nije se htio prenemagati jer Monasi u biti trpe muke a on se je Monah i cast mu ne dozvoljava da kukumace i trazi doktore. Mozda su te batine crnogorske policije uticale na njegovo razmisljanje. A kao sto kazete Amfilohije se zalagao za siru Autonomiju Mitropolije crrnogorske primorske nije slusao Beograd ima ugled i postovanje medju velikodostojnicima ostalih Pravoslvanih Crkava a i Katolicke i da je pozivio ko zna kojim putem bio poveo Mitropoliju a pogotovo poslije izbora… Pročitaj više »

COL
21.10.2023-07:46 07:46
Reply to  xxy

Poštovani ,,XXY” Metodije jeste mlad i jak ali je lagao u kameru tvrdeći da je policija postupala veoma korektno i da ga nijesu prstom takli, a kad mu je ,,život spašen” na čuvenom BIA-VMA vrnuo se neki drugi Metodije koji je sad kuknjavio kako je tučen i mučen.

Djurovucinic
21.10.2023-22:09 22:09
Reply to  xxy

Xxy ja ne znam jeste li vi svjesni što govorite. Pravoslavna Crkva CG je samo promjena forme,koja podrazumijeva ukidanje sadašnje CPC,a ostaje u suštini srpska sa 800 popova koji po čitav dan laju na Crnogorce u državu. I sad u tu PCCG treba da idu etnički Crnogorci. Niko tamo ušao nebi ,osim Đilasovi nacionalni Crnogorci. To je samo DPS mogao smislit i poperit se na vrh glave. CPC je institucija ,a popovi vjerski službenici,koji vode frakcijske bitke,ništa strašno. U Grčkoj je 17 crkava,pa što ?

Mali miš
20.10.2023-16:32 16:32

A reci ti meni je li ovaj Metodije ujak našega bududućeg premijera?
Kako ga nešto ne nauči sa ženama,
ako je to istina?

Brano
20.10.2023-18:11 18:11

Ne 5 x, nego 55 x, ali bolest je svačija…

Brano
20.10.2023-18:44 18:44

Moj komentar se nadovezivao na Pikijev.

Labud
20.10.2023-19:10 19:10

Pa narodi Evrope imate internet i uđite u prošlost bilo kojeg postojećeg i nestalog naroda i tačno će te mu doznat njegovu prošlost i nestanak.Tako svako može da vidi da su dvovjekovni Srbi nekadašnje srednjovjekovne Raške i Srbije su nestali-kad ih nije imao ko branit ni rađat.A ovi današnji Srbi su nastali od srpstva tih srednjovjekovnih Srba-koje su od 15 do 19 vijeka trcali i množili podanici svih naroda Osmanske Turske,između Jadranskog Sredozemnog i Crnog mora.A kad se Turska povukla iz Beograckog Pašaluka-Srbija je ostala njenoj ondašnjoj raji-Srbijancima.Sve što pišem o njima-pišem iz ljutnje najružnjim riječima što mogu ali stvarna… Pročitaj više »