Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

TZV. SPC PONIŽAVA OSTOJIĆA: Metodije sveden na četničkog revizionistu i najamnika velikosrpske propagande

Kolika je moć paravjerskog militantnog svetosavlja najbolje pokazuje upravo primjer  Ostojića, mladog čovjeka koji je zaveden na put svetosavskog vjerskog ekstremizma. Nakon izdaje Amfilohija, Ostojić je prodao dušu svetosavskoj sekti i po nalogu centrale u Beogradu, sveden je na najamnika u propagandi revizije istorije i glorifikaciji zločinačke četničke ideologije.

Jedan od lidera crnogorske filijale svetosavske sekte (SS) poznate pod akronimom SPC, operativnog zvanja episkop budimljansko-nikšićki Metodije Ostojić ponovo je u prošlu neđelju, dao doprinos glorifikaciji četništva na još jednoj svetosavskoj ideološkoj orgiji izdajništva.

Operativac SPC poznat po izdaji amaneta njegovog duhovno-političkg oca Amfilohija Radovića, u prošlu neđelju na Krnovu kod Nikšića održao je ritual ”krvi i tla”, takozvani parastos stradalim pripadnicima tzv. Gvozdenog puka, formacije koju je osnovao zloglasni četnički komandant Pavle Đurišić.

Tokom parastosa, Ostojić je nastavio sa istorijskim revizionizmom, svojstvenim militantnom svetosavlju, jer je ponovio optužbe iz Gornjeg Zaostra: da su stradale četnike koji su poginuli na bojnom polju ,,partizani većinom ubili bez oružja i bacili u vrtače i provalije 25. i 26. avgusta 1944. godine“.

Metodija nakon izdaje Amfilohija, prodao dušu svetosavskoj sekti i po njenim nalozima vrši reviziju istorije

Ostojić je tom prilikom, kako to dolikuje operativcu SS, potpuno zanemario istorijske činjenice koje nedvosmilseno govore da je na Krnovu kvislinška četnička divizija doživjela težak vojnički poraz, glorifikujući pri tom kroz salvu laži zločinački četnički pokret.

Nakon opijela i pomena, tokom kojeg su pročitana imena 68 poginulih, čija se imena znaju od oko 350 ubijenih, Metodije je u propagandnom izlaganju da je ,,Krnovo mjesto stradanja čistih duša“, prenosi portal Srpska 24.

”Pomen smo služili nevino postradaloj mladosti, njihovim čistim dušama, koje nas danas gledaju sa neba”, naveo je Metodije.

On je dodao da je na ,,Krnovu ubijen cvijet mladosti Bjelopavlića, Zete, Lješnjana i Podgorice“.

Zločinačka ideologija SS

Ovakav stav jednog od najistaknutijih funkcionera SS u Crnoj Gori Ostojića ne treba da čudi s obzirom na zločinački pedigre organizacije kojoj pripada.

Takozvana SPC je poznata kao ratnohuškačka, svetosavska, nacionalistička ispostava, sa jasnim političkim ciljevima, koja sarađuje sa stranim bezbjednosno-obavještajnim službama na uništavanju državnosti Crne Gore i njenoj integraciji u granice neonacističkog ideološkog provizorijuma pod imenom ”srpski svet”.

Ljotić i Velimirović: Ideolozi svetosavskog političkog kulta ”krvi i tla”

Osim što je antihrišćanski nastrojena, treba napomenuti da SPC zastupa radikalnu klero-nacionalističku ideologiju nazvanu “svetosavlje” koja je nastala 30-ih godina prošlog vijeka podstaknuta srpskim fašizmom sa Nikolajem Velimirovićem i Dimitrijem Ljotićem kao vodećim ideolozima.

Pod patronatom SPC decenijema unazad slave se najveći zločinci kao nacionalni junaci, a neke od njih srpska crkva stavlja i u ikonostase manastira, među “Hristove vojnike” – na primjer četničkog vođu, koljača i kvislinga iz Drugoga svjetskog rata Dražu Mihailovića kome su službenici SS i prošle godine širom Crne Gore održavali parastos.

Heroji takozvane SPC

Među svecima SPC  su čuveni monstrumi Maca Vukojičić Slobodan Šiljak, a osnivač svetosavske ideologije na kojoj počiva SPC Nikolaj Velimirović otvoreno je glorifikovao Hitlera i podržavao progon Jevreja, a proglašen je za sveca.

Više o zločinačkoj ideologiji SS čitajte na OVOM LINKU.

Ostojić žrtva SS

Kolika je moć paravjerskog militantnog svetosavlja najbolje pokazuje upravo primjer  Ostojića, mladog čovjeka koji je zaveden na put svetosavskog vjerskog ekstremizma. Nakon izdaje Amfilohija, Ostojić je prodao dušu svetosavskoj sekti i po nalogu centrale u Beogradu, sveden je na najamnika u propagandi revizije istorije i glorifikaciji zločinačke četničke ideologije.

Pokojni lider crnogorske filijale SS, prekaljeni operativac više tajnih službi Amfilohije Radovićkako smo više puta pisali, želio je da Metodije dođe na mjesto takozvanog mitropolita crnogorsko-primorskog, jer je važio za obrazovanog i školovanog kadra, koji je bio veoma blizak ideji pokojnog mitropolita da pravoslavna crkva u Crnoj Gori treba da, za početak, dobije širu autonomiju od Beograda. To bi bio samo korak ka uspostavljanju autokefalne Crnogorske pravoslavne crkve.

Metodije Ostojić izdao Đeda da bi dokazao lojalnost krvoločnoj, retrogradnoj, antihrišćanskoj sekti

Međutim, tada na scenu stupa moć sektaške manipulacije visoko pozicioniranih operativaca SS, koji potpuno ideološki preoblikuju i kompromituju Metodija.

Metodije je svoju lojalnost ideologiji SS dokazao kroz negiranje Crne Gore i Crnogoraca u više navrata prošle godine. Kada je u pitanju veličanje zločinaca i kvislinga Metodije je zadovoljio i taj kriterijum SS – još u avgustu 2022. je u Beranama glorifikovao vođe četnika u Drugom svjetskom ratu Dražu Mihailovića i Pavla Đurišića, kada im je održao parastos u Gornjem Zaostru.

Takođe, krajem prošle godine u operativnoj bazi kodnog naziva Đurđevi Stupovi u Beranama Ostojić je kazao da je ”podgorička skupština 1918. godine bila kruna i izraz cjelokupnog stremljenja ka ujedinjenju sveukupnog srpskog naroda svih srpskih zemalja u svim krajevima gdje su živjeli”.

Time je nesrećni izdajnik Đedovog amaneta potvrdio svoje anticrnogorstvo i pripadnost ideji svetosavlja i ”srpskog sveta”. To je žrtva koju svi pripadnici ekstremnog svetosavlja moraju da podnesu da bi bili istinski protagonisti pogubne ideje ”srpskog sveta”.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
26.08.2023-08:34 08:34

Svaka cast Gospodo! Respekt!

COL
26.08.2023-10:48 10:48

Takozvana JVUO, jugoslovenska, a čisto jednonacionalna sve sami Srbi, koga ovi još mogu lagati u jugoslovenski karakter te kvislinškopljačkaške i koljačke bande koju još drsko zovu vojskom. Da oće taj kukavićluk i izdaju predati zaboravu pa da im se i poferma ali oni lažima i podvalama nas žele obmanuti. Da vjeruju u Boga i njegovog sina Isusa ne bi ovako drsko lagali narod već služili istini….

Djuro Vucinic
26.08.2023-19:16 19:16

“Bio bi korak ka uspostavljanju Pravoslavne Crkve u CG”,koja bi u suštini bila srpska i tako registrovana. Taj plan je podrazumijevao i ukidanje CPC,sa prelaskom njenih svještenika u PCCG…sad se vidi po Ostojiću đe bi prešli. Vuk samo dlaku mijenja a ćud ne . To je bio Milov i Amfijev propali plan!

SLUČAJ METODIJE: Trostruki izdajnik i promoter pedofilije u službi popisnog inženjeringa - Voice of Montenegro
20.10.2023-14:11 14:11

[…] Metodije je već u više navrata glorifikovao zločinački četnički pokret pa nije začuđujuće što je na ovako vulgaran i prizeman način uključio u kampanju popisnog posrbljavanja naroda po Crnoj Gori. […]