Subota, 10 Aprila, 2021
Rubrika:

ŠEKI RADONČIĆ: Javnost ima pravo da zna sve o najvećoj bankarskoj pljački i ulozi koncerna Vijesti

Serijal je pisan zbog prava javnosti da zna šta se tu dogodilo, jer je Fond za zaštitu štediša opljačkan za više od 60 miliona eura. Serijal je ukazao kako je Duško Knežević kršeći sve moralne kodekse i crnogorsku tradiciju u svojoj kući, čak i u toaletima, instalirao kamere kako bi sa 2.000 sati snimljenog materijala ucjenjivao ljude iz medija, politike, bankarstva... Normalno da sam tu osudio i vlasnike koncerna Vijesti koji su u svojim medijima sve te gadosti objavljivali, čak i to čija je žena sa kim spavala. Smatram da je to neviđeni primitivizam, naveo je u svojoj izjavi novinar i publicista Šeki Radončić.

Novinar i pisac Šeki Radončić juče je u podgoričkom Osnovnom sudu, u svojstvu svjedoka, na ročište u predmetu po tužbi jednog od vlasnika ND “Vijesti” Željka Ivanovića protiv Dnevnih novina, kazao da serijal “Voajer i balerina”, koji on potpisuje, ne govori o Ivanoviću i suvlasniku ‘Vijesti” Miodragu Peroviću, jer su oni samo sporedni likovi, već o najvećoj bankarskoj pljački u istoriji Crne Gore, teškoj oko 100 miliona eura.

Kako je naveo, u serijalu se eksplicitno kaže da je Duško Knežević izveo pomenutu pljačku, međutim on nije podnio tužbu zbog objavljenog serijala. To su učinili Ivanović i Perović.

“Serijal je pisan zbog prava javnosti da zna šta se tu dogodilo, jer je Fond za zaštitu štediša opljačkan za više od 60 miliona eura. Serijal je ukazao kako je Duško Knežević kršeći sve moralne kodekse i crnogorsku tradiciju u svojoj kući, čak i u toaletima, instalirao kamere kako bi sa 2.000 sati snimljenog materijala ucjenjivao ljude iz medija, politike, bankarstva… Normalno da sam tu osudio i vlasnike koncerna Vijesti koji su u svojim medijima sve te gadosti objavljivali, čak i to čija je žena sa kim spavala. Smatram da je to neviđeni primitivizam, i neuporedivo sa time što medijskom zulumćaru kažete da je medijski zulumćar”, istakao je Radončić.

Podsjetimo, Ivanović i Perović podnijeli su 14 tužbi protiv Dnevnih novina i šest portala zbog prenošenja serijala “Voajer i balerina čiji je autor Radončić, tražeći ukupno 140.000 eura odštete. Serijal je u našem listu objavljivan od 28. januara do 4. februara 2019. godine.

Ivanović je tužio Dnevne novine navodeći da su mu u “spornim tekstovima povrijeđeni “čast, ugled i dostojanstvo, te “psihički i duševni integritet”, i traži da mu se isplati na ime nematerijalne štete 10.000 eura.

SERIJAL KAO ODGOVOR NA TEKST IVANOVIĆA

Radončić je, između ostalog, istakao da on kao autor predmetnih tekstova nije tužen.

“Serijal je ustvari odgovor na tekst Željka Ivanovića ‘Dobro jutro Crna Goro’ objavljen u Vijestima 20. januara 2019. godine, gdje je on prozvao desetak medija i 25 kolega novinara, računajući i mene, optužujući nas da smo kancer društva, začet i podržan od same države i njenih čelnika. Pošto sam izložen linču Vijesti više od 10 godina i nikada ih nisam tužio, već sam im odgovorao u medijima, pa sam to učinio i ovog puta u pomenutom serijalu. U kojem su Ivanović i Perović sporedni likovi” naveo je Radončić.

On tvrdi da je tužba zasnovana na istrgnutim riječima iz teksta i konteksta.

“To je nastavak hajke u kojoj je protiv mene napisano više od 1.500 tekstova, urađeno na desetine emisija i priloga… gdje mi je Željko Ivanović, nakon što mi je Miodrag Perović u Vijestima iskopao grobnicu sahranjujući me živog, napisao čitulju, a tadašnji glavni urednik Vijesti Mihailo Jovović napisao lelekaču. Uz to su me osam puta lažno prijavljivali da im prijetim, čak su me Jovović i Olivera Lakić, po nagovoru Ivanovića prijavili tužilaštvu da znam ko je pucao na Lakić zbog čega sam bio saslušavan dva sata. A sada je SDT objavilo koja je organizovana kriminalna grupa pucala na nju. Nakon završetka ovih procesa pokrenuću tužbu protiv kompletne ekipe koja me lažno prijavljivala i zbog desetogodišnjeg medijskog linča koji se medijski sprovodi nadamnom”, kazao je Radončić.

BALERINA PREUZETO OD MILANA KNEŽEVIĆA

Kako je naveo, Željko Ivanović je metaforu “Željko Rubljov” doživio kao uvredu, a on ga je tako oslovio zbog petljanja sa Rusima, kao ono oko prodaje stana u Petrovcu, što je potvrdio i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić gostujući u emisiji na TV Prva. Gdje je “tužilac Katnić naveo da je Ivanović od Rusa primio 400.000 eura, iz dva, tri puta”.

“Gdje govorim u serijalu da je Željko Ivanović “reketaš” i “balerina”, precizirao je Radončić, tu citiram Milana Kneževića, koji u saopštenju DF-a od 10.11.2015. godine ovako portretira Ivanovića: “Ovaj medijski reketaš daje sebi za pravo da bude medijska vertikala Crne Gore ili balerina na ringišpilu koja se okreće zavisno od broja žetona koje ubaciš u nju””.

Punomoćnik tuženog, advokatska pripravnica Marija Milovanović, istakla je da novinarska sloboda obuhvata u određenoj mjeri i pretjerivanje i provokaciju. Što je istaknuto i u jednoj od presuda Evropskog suda za ljudska prava, kao i da su mediji ohrabreni da koriste stilske figure poput hiperbole, te satiru.

Punomoćnik tužioca, advokatski pripravnik Luka Đurišić, naveo je da prigovara iskazu svjedoka, jer je “osmišljen kako bi pomogao tuženom u sporu i nema veze sa predmetnom pravnom stvari”.

Naredno ročište zakazano je za 15. april. U tužbi je navedeno da je “tuženi u periodu od 28. januara do 4. februara u Dnevnim novinama objavio neistinite i uvredljive informacije, koje se odnose na tužioca i kojim objavljivanjem je tužiocu povrijedio prava ličnosti”. U tužbi se, između ostalog, tvrdi da je Ivanoviću pričinjena “nenadoknadiva šteta”.

Kako je Željko Ivanović srčano branio Mila Đukanovića

Radončić je juče naveo da su ga Ivanović i Perović tokom desetogodišnje hajke protiv njega optuživali i da brani Mila Đukanovića. Potom je iz knjige Željka Ivanovića, “Crnogorski Diznilend” citirao pasus, kojim je želio da podsjeti kako je ustvari Željko Ivanović srčano branio Mila Đukanovića , sve dok je muzao Crnu Goru.

” ‘Nacional’ je objavljivao, a “Dan” prenosio, često i prije nego što bi Pukanić stigao da odštampa. Đukanović je prošao pravu golgotu. Mjesecima je trpio poglede nevjerice, nepovjerenja, nedoumice,sumnjičenja, zluradosti, nakon ispisanog dosijea u kojem je optužen za korupciju, kriminal, zločine. Poricao je sve optužbe, branio se demantijima, a kasnije i sudom. Tvrdio ono što je svima bilo jasno:”Čitava afera je funkcionalizovana za nečije političke potrebe” , citirao je Željka Ivanovića, Radončić i pojasnio da je riječ o čuvenoj duvanskoj aferi, gdje je Đukanović optuživan da je “šef šverca cigareta” u kojoj su učestvovale Nacional, Dan, a potom i Vijesti.

 

Najnovije

Popović Vujotić: Strah za sezonu opravdan, vakcinacija presudna

Turizam je strateška grana privrede u Crnoj Gori, pa je strah kako će proteći glavna sezona sasvim opravdan, a presudna će biti brojka vakcinisanih...

U ponedjeljak protest: Plišane igračke na Trgu kao poruka nadležnima da zaštite djecu

Građani Podgorice koji žele da iskažu protest zbog neadekvatne zaštite djece od djela protiv pravnih sloboda pozivaju se da to urade ostavljanjem plišane igračke...

Hadžibegić: Zamislite vi kada jedan Savićević ne igra…

Nekadašnji selektor Crne Gore Faruk Hadžibegić i dalje čeka na novi angažman. U zanimljivom intervjuu za Mozzart sport, u kome se najviše govorilo o Farukovoj...

EU predlaže šestomjesečno zamrzavanje carina sa SAD

Evropska unija predložila je da ona i SAD suspenduju carine na milijarde dolara uvoza na šest mjeseci, izjavio je šef trgovine EU Valdis Dombrovskis...

”Svaka ulica da se crveni od zastava naše države”: Novo okupljanje sjutra kod grafita...

U objavi na društvenim mrežama najavljuje se okupljanje građana u Podgorici zakazano za sjutra. Kako je saopšteno, okupljanje je u 16 sati - kod grafita...

Najčitanije

Povezano

Šeki Radončić: Crna Gora je bure baruta, lako može eksplodirati

U Crnoj Gori je veoma dramatična situacija, to je jedno bure baruta koje lako može da eksplodira, samo je potrebna jača varnica, opisao je...

Negiranje i poricanje genocida u Srebrenici je moralno divljaštvo

Holandska vlada 16. aprila 2002. godine podnijela je ostavku zbog genocida u Srebrenici, sedam godina nakon ovog užasnog zločina, a pošto je zvanični izvještaj...

Radončić: Mržnja prema Crnoj Gori će prestati kada ode aktuelna vlast

U okolnostima u kojim se Crna Gora trenutno nalazi govor mržnje učestalo je sredstvo specijalnog rata protiv svega crnogorskog, kazao je novinar i publicista...

Srebrenica i ministar sa pogledom SS oficira

Piše: Šeki Radončić Politička diverzija u srcu Crne Gore, izvršena u njenom parlamentu, u režiji ministra pravde, manjinskih i ljudskih prava Vladimira Leposavića, do sada...

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
06.04.2021-12:13 12:13

G-dina Radoncica obozavam..sto C'era pravednost..proti jedne vulgarne mafije… Ja licno bi mu predlozila..da ih uvijek optuzi za sva nedjela koja su mu nanijela..iskopavati grobnicu..i pisati plakate da je umro..tu nema pardona..to je preslo svaki smisao ..Sorry.. Sud trazi uvijek akte..ko je kriv..ako ih vi ne tuzite,,znaci vi odobravate..tu grijesite..Obavezno–sprovedite sve u djelo..da vi nesto dobijete ..nego oni..Cesto u zivotu zrtva strada..a bezobraznici..kriminalci prolaze..Ona vanjuska..sto je ja nazivam..”dalmatinka”vi znate zbog cega..radi zajedno sa ovim bezobraznicima…cak se i sa njima keserila..kad smijene Katnica..Djukanovica ce uhapsiti..i sprovesti..kao on diktatora u Rumuniju..sto su ga ubili iz bliznjeg potiljka..Zato pazite se….oni su spremni za svasta..ovaj… Pročitaj više »