Srijeda, 1 Februara, 2023
Rubrika:

ŠAVNIČKA HRONIKA: Agonija se nastavlja i sledeće neđelje

Izborni proces obilježili incidenti i veći broj nepravilnosti

Izborna agonja u Šavniku se nastavlja.

Opštinska izboran komisija Šavnika donijela je odluku da i u Kruševicama za danas prekine izborni proces zbog neregularnosti na biračkom mjestu. Ranije je prekinuto glasanje i na drugom biračkom mjestu u Skupštini opštine.

Glasanje će se na oba biračka mjesta nastaviti naredne nedjelje.

Na dva biračka mjesta u Šavniku danas je trebalo da se ponovi glasanje i to šesti put, a pravo glasa ima 541 birač. Prije devet časova prenikuto je glasanje na biračkom mjestu broj 1 u zgradi Skupštine opštine Šavnik.

Do problema je došlo i na biračkom mjestu u Kruševicama gdje je prekinuto glasanje, zatim nastavljeno, pa onda konačno prekinuto potpuno.

Na tom biračkom mjestu je uništen dio izbornog materijala.

Lokalni izbori ponavljaju se na biračkom mjestu u zgradi Opštine Šavnik, gdje pravo glasa imaju 483 birača, i u selu Kruševice, gdje pravo glasa ima 58 birača.

Na tim biračkim mjestima je u prethodnih pet izbornih ciklusa, 23. i 30. oktobra, kao i 6, 13. i 20. novembra prekinuto glasanje, nakon što pojedini članovi biračkih odbora nijesu omogućili glasačima da ostvare svoje biračko pravo.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BMX
28.11.2022-09:55 09:55

Desavanja u Savniku na mikroplanu kojima rukovode strurm odredi DF – a, nasilnici i kriminalci, su priprema i trening za to isto sto ce se desavati na makroplanu – drzavnim i predsjednickim izborima a vjerovatno i popisu, svuda gdje “oslobodioci” procjene da im rezultati ne idu u prilog. Crna Gora brata Abaza, DF – a, Demokrata, SNP i URA pocinje da lici na Musolinijevu Italiju iz 20 – tih i Hitlerovu Njemacku 30 – tih godina proslog vijeka