Srijeda, 29 Novembra, 2023
Rubrika:

Šaranović sa Terzićem: Poboljšati odnos prema kadrovima koji su u prethodnom periodu bili taoci zarobljene institucije

Šaranović je zatražio od direktora Uprave policije analizu svih organizacionih jedinica, kadrovskih potencijala, akcionih planova, strategija i ostalih relevantnih dokumenata, usmjerenih na unapređenje rada Uprave policije

Na današnjem sastanku ministra unutrašnjih poslova, Danila Šaranovića i direktora Uprave policije, Nikole Terzića, sagledano je stanje u policiji i pregled trenutnih izazova. Tom prilikom direktor Terzić je upoznao ministra Šaranovića sa kadrovskim potencijalom Uprave policije i aktuelnim zadacima koje pripadnici Uprave policije težišno sprovode, posebno u dijelu suzbijanja kriminaliteta i organizovanog kriminala.

“Šaranović je pohvalio sve napore koje policija čini prilikom obavljanja kompleksnih zadataka na polju borbe protiv kriminala i organizovanog kriminala, istakavši da u narednom periodu treba dodatno intenzivirati aktivnosti u ovom pravcu i da će nastojati da dodatno ojača kapacitete policije u cilju povećanja njene efikasnosti i efektivnosti na svim poljima njenog djelovanja. Šaranović je posebno istakao važnost boljeg i pravednijeg upravljanja ljudskim resursima policije, navodeći da je to najvažniji resurs unutrašnjih poslova”, saopšteno je iz MUP-a.

Zato će nastojati da kroz zakonski i efikasniji rad unutrašnje kontrole, rad odjeljenja za antikorupciju i nadzor nad radom policije raditi na poboljšanju klime i pravednijeg odnosa prema kadrovima koji su u prethodnom periodu bili taoci zarobljene institucije, uz punu podršku onim pripadnicima koji svoj posao obavljaju pošteno i časno, u skladu sa pravilima struke.

“U razgovoru s direktorom Terzićem, Šaranović je naglasio ne samo značaj kontinuiteta, već i imperativ unapređenja međunarodne saradnje, ističući da je ključ uspjeha u isklesanom temelju dobrog i produktivnog partnerstva – kako sa našim međunarodnim saveznicima i EU, tako i sa našim susjedima u regionu”, dodaje se u saopštenju.

Šaranović je zatražio od direktora Uprave policije analizu svih organizacionih jedinica, kadrovskih potencijala, akcionih planova, strategija i ostalih relevantnih dokumenata, usmjerenih na unapređenje rada Uprave policije.

“Ovim koracima, potvrđujemo našu posvećenost izgradnji snažnog i pravednog policijskog aparata, čuvajući sigurnost i stabilnost naše države”, kazao je Šaranović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve