Inovaciono Preduzetnički Centar Tehnopolis organizovao je prvi mejkerski hakaTON pod nazivom “Kreiraj uspomenu na naš grad” s ciljem kreiranja zvaničnog suvenira grada Nikšića.

Na hakaTONu, podržanom od strane Turističke organizacije Nikšić i Ministarstva kulture, učestvovalo je oko pedeset mladih ljudi podijeljenih u dvanaest timova.

Prvo mjesto na takmičenju osvojio je tim Urban Craftsmen koji su činili studenti i saradnici Univerziteta Donja Gorica.

Tim Urban Craftsmen je, koristeći se znanjima iz oblasti istorije umjetnosti, grafičkog i produkt dizajna, te 3D modelovanja, stvorio koncept djeljivog suvenira koji spaja ljude. Ekipa koju su činili Luka Rakojević, Jovana Milović, Darija Egorova, Haris Bajramović i Vukašin Rakočević željela je da prenese dobri duh grada Nikšića koji traje već vjekovima.

Njihova ideja ima za cilj da stvori jedinstveni suvenir koji će svaki turista kreirati prema svom doživljaju grada. Takođe, suvenir je moguće podijeliti sa prijateljima i tako prenijeti priču o gradu i emociju koju nosi.

Središte pobjedničkog suvenira su stihovi kantautora Miladina Šobića “Sunce tebi, Sunce meni” koji prenose ideju solidarnosti koja živi u Nikšiću.

Takmičenje je održano u prostorijama Tehnopolisa i trajalo je 48 sati tokom kojih su učesnici imali podršku mentora iz oblasti 3D tehnologija i produkt dizajna koji su pomogli da Nikšić dobije svoj zvanični suvenir.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve