Subota, 4 Februara, 2023
Rubrika:

Raonić dao ostavku na mjesto člana SAEM-a

Za novog predsjednika SAEM-a izabran je Branko Bošković

Boris Raonić danas je obavijestio Savjet Agencije za elektronske medije SAEM da je podnio ostavku na mjesto člana SAEM zbog imenovanja na funkciju direktora Nacionalnog javnog emitera RTCG. Za novog predsjednika SAEM-a izabran je Branko Bošković.

“Zakonom o elektronskim medijima, u članu 36, propisano je da u slučaju prestanka mandata prije isteka vremena na koje je član Savjeta imenovan, radno tijelo Skupštine dužno je da, u roku od 15 dana od dana prestanka mandata, objavi javni poziv ovlašćenom predlagaču. Dr Branko Bošković, predstavnik univerziteta, je od juna ove godine novi predsjednik SAEM-a”, saopšteno je uz AEM-a.

Bošković je docent na Univerzitetu Donja Gorica.

“Sociolog je i aktivan je kao istraživač na univerzitetu, u Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti i direktor je NVO Centar za istraživanje društvenih nauka CIDN. SAEM je u julu dobio još dva člana, prof. dr Andrijanu Nikolić, predstavnicu udruženja komercijalnih emitera i Edina Koljenovića, koji je ponovo izabran na ovu funkciju kao predstavnik NVO koje se bave zaštitom ljudskih prava i sloboda”, podsjećaju iz AEM-a.

Andrijana Nikolić je vanredna profesorica na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost na Cetinju, predsjednica je NVO Udruženje multiple skleroze Crne Gore i aktivistkinja za ljudska prava.

Rajku Todoroviću, predstavniku Crnogorskog PEN Centra, mandat u SAEM-u traje do decembra 2024. godine, a Andrijani Nikolić, Edinu Koljenoviću i Branku Boškoviću mandat traje do 2026. godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve