Što se tiče Ministarstva i mene lično, krstionica na Ostrvu cvijeća je nelegalni objekat i dijeliće sudbinu svih ostalih nelegalnih objekata, dakle biće uklonjena, izjavio je ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović u intervjuu Pobjedi.

Za krstionicu postoji, kazao je, rješenje o rušenje i naglasio da je taj nelegalni objekat izgrađen na krajnje nekorektan način.

” Taj objekat ne samo da je izgrađen bez potrebne dokumentacije, nego ga nema ni u planu. Pričamo o objektu od 11 kvadrata i o upravnom postupku kojim se donose ova akta, koje je u toku i koji obezbjeđuje pravnu sigurnost građana – rekao je Radulović .

Radulović je saopštio da je inspektor izašao na teren 11. decembra, zatekao ljude na gradilištu i saopštio im zabranu o radu.

Kako nije bilo odgovorne osobe pozvao ga je da se 14. decembra izjasni na okolnosti i dao nalog za uklanjanje objekata.

“Poslije toga smo dobili informacije ne samo da ga nijesu uklonili, već nastavljaju da grade. U usmenoj komunikaciji na najvišim instancama između Vlade i Mitropolije dogovoreno je bilo da će objekat biti uklonjen. U međuvremenu smo dobili i pismo od igumana manastira u kojem moli za još malo vremena da ga oni sami uklone “, objasnio je Radulović i zaključio da je sve to očigledno bila igra od momenta kada su se stvorili tehnički uslovi i Ministarstvo angažovalo službu, kako bi se napravila predstava.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve