Mjeseci za nama pokazali su značaj ulaganja u zdravstvo i poboljšanje standarda zdravstvenih radnika, kazao je ministar zdravlja Kenan Hrapović.

Protekli mjeseci pokazali značaj ulaganja u zdravstvo

“Ministarstvo zdravlja će nastaviti svoje aktivnosti u pravcu podrške svim zdravstvenim ustanovama i stvaranju preduslova za povećanje budžeta za zdravstvo, kako bi zdravstvenu uslugu i zaštitu podigli na još veći nivo”, kazao je Hrapović tokom radne posjete Opštoj bolnici u Bijelom Polju.

Kako je saopšteno iz Ministarstva zdravlja, direktorica bolnice dr Biserka Bulatović i saradnici upoznali su ministra sa aktivnostima u prethodnom periodu koji se tiču funkcionisanja ustanove i prilagođavanja epidemiji korona virusa.

Hrapović je, kako se dodaje u saopštenju, dao je punu podršku rukovodstvu bolnice i zaposlenima u njihovoj borbi sa virusom i rizicima koje nosi ta borba.

“U periodu od 01.07. do 24.08. ove godine hospitalizovana su 804 pacijenta kojima je pružena zdravstvena usluga i zaštita, a u istom periodu obavljena su 3027 pregleda sa konsultacijama, saopštila je direktorica.

„U narednom periodu nastavićemo borbu za očuvanje zdravlja naših pacijenata i trudićemo se da odgovorimo na sve izazove koji nam slijede”, zaključila je Bulatović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve