Srijeda, 29 Novembra, 2023
Rubrika:

Potpisan i Protokol o saradnji između UIP-a i Federalne uprave za inspekcijske poslove BiH

Delegacija UIP-a u trodnevnoj radnoj posjeti Federalnoj upravi za inspekcijske poslove Bosne i Hercegovine

Delegacija Uprave za inspekcijske poslove na čelu sa direktoricom Anom Vujošević boravila je u trodnevnoj radnoj posjeti Federalnoj upravi za inspekcijske poslove Bosne i Hercegovine.

“Tokom radnih sastanaka predstavljena je organizacija, sustematizacija i način rada ovih Uprava sa posebnim naglaskom na informacione sisteme koji se koriste i čija implementacija tek slijedi”, saopšteno je iz UIP-a.

Predstavnici Federalne uprave za inspekcijske poslove prezentovali su rad inoviranog elektronskog sistema E-inspektor koji će umnogome olakšati budući rad inspekorata, a koji je rađen po uzoru na jedinstveni inspekcijski informacioni sistem UIP.

“Pored svih prednosti, u otvorenom razgovoru diskutovalo se i o manama informacionog sistema koje su primjećene tokom faze implementacije, kao i o pravcima unapređenja sistema”, navodi se u saopštenju.

Federalna uprava za inspekcijske poslove razvila je sistem za prekograničnu kontrolu roba – BIMS kako bi se ubrzao proces prekogranične kontrole roba, omogućilo jednako postupanje na svim carinskim ispostavama i mjestima carinjenja, te osigurala efikasnija administracija, a koji je našoj delegaciji praktično predstavljen.

“U prijatnoj i prijateljskoj atmosferi pojedini predstavnici inspekcijskih odsjeka imali su priliku da se uporednom razmjenom iskustva sa federalnim inspektoratima upoznaju sa različitostima, ali i sličnostima u postupanju tokom inspekcijskih nadzora, koji će dalje poslužiti za unapređenje samog rada na terenu”, piše u saopštenju.

Kao kruna posjete i dugogodišnje uspješne saradnje, ovom prilikom je potpisan i Protokol o saradnji između Uprave za inspekcijske poslove i Federalne uprave za inspekcijske poslove, a koji će zasigurno doprinijeti daljem povezivanju ovih uprava.

“rotokol su u ime uprava potpisali direktorica UIP-a Ana Vujošević i direktor FUZIP-a Anis Ajdinović“, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve