Pomoćnik direktora za medicinska i javnozdravstvena pitanja u Institutu za javno zdravlje epidemiolog Senad Begić, kazao je juče, da je javnost imala priliku da čita o slučaju austrijskog vojnika, koji je određeno vrijeme boravio u Kolašinu, i istakao da “nema nijedan epidemiološki validan podatak da je on koronavirusu zaista bio izložen u toj našoj opštini”.

Hotel Sheraton

Pobjeda je u ponedeljak objavila, a portal Aktuelno prenio, vijest da je gost kolašinskog hotela “Sheraton” pozitivan na koronavirus, a kako su objasnili, navodno se radilo o turisti iz Austrije koji je vojno lice, a koji je 10 dana boravio u Kolašinu.

Portal Aktuelno ovom prilikom se izvinjava čitaocima, jer smo ovu, kako se ispostavilo, lažnu vijest prenijeli računajući na pouzdanost i tradiciju medija koji je objavio informaciju.

Međutim, nijesmo mogli da pretpostavimo da aktuelno uredništvo Pobjede ne vodi računa o višedecenijskoj tradiciji najstarijeg crnogorskog medija.

Uredništvo portala Aktuelno

guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mario
Mario
25.03.2020-14:35 14:35

Mislim da neko mora da odgovara zbog ovakvih stvari, lažne vijesti su zadnje što nam treba u ovakvoj situaciji. Narod je dovoljno sluđen i uspaničen. Isključivo treba pratiti informacije Instituta za javno zdravlje i državnih organa.