Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Počinje festival Literitorije

Programi će se sve tri večeri, od 21h, odvijati u dvorištu Galerije Rista Stijovića

Peto izdanje Literitorije, regionalnog književnog festivala KIC “Budo Tomović” biće održano u okviru manifestacije Podgoričko kulturno ljeto od 3. do 5. septembra 2021. Programi će se sve tri večeri, od 21h, odvijati u dvorištu Galerije Rista Stijovića.

Kako se navodi u saopštenju, ovogodišnje izdanje “Autorke u fokusu”, biće posvećeno književnicama i njihovom stvaralaštvu, a baviće se ovom temom kroz više aspekata: u književnom kontekstu i u pogledu položaja i uloge žena pisaca na savremenoj književnoj sceni.

“Gošće su spisteljice različitih generacija, afirmisane kao značajne autorke savremene književne scene, kao i kantautorke, urednice i teoretičarke književnosti. U okviru glavnog programa 3. septembra kroz razgovor i čitanja predstaviće se spisateljice Senka Marić, Dragana Mokan i Dragana Tripković, a 4. septembra Tea Tulić, Marija Dragnić, i Ljubica Pupezin – urednica izdavačke kuće ‘Štrik’. Programe će moderirati književni kritičar Vladimir Arsenić”, naglašava se u saopštenju KIC Budo Tomović.

Treće večeri festivala biće predstavljena knjiga Marjane Đukić “Proizvodnja literarnih vrijednosti”, a sa autorkom će govoriti teoretičarka književnosti Jelena Knežević i pisac Vasko Raičević. U okviru pratećeg programa nastupiće i pjesnikinja Barbara Delać i kantautorka Sara Renar, zajedničkim multimedijalnim projektom “Gdje smo ovo, pričaj mi”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve