Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Perović: ASK će ispitati finansije Perunovića, bićemo u kontaktu i sa tužilaštvom

Razmotriće i da li dolazi do ugružavanja javnog interesa koji upućuje na korupciju

Direktorica Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jelena Perović najavila je da će ispitati finansije predsjednika odbora direktora EPCG Željezara Nikšić Marka Perunovića, te da će biti u kontaktu sa tužilaštvom.

Ona je za TV 7, komentarišući korišćenje državnog novca u privatne svrhe Perunovića, kazala da će eventualno ispitati da li dolazi do ugružavanja javnog interesa koji upućuje na korupciju sa takvim načinom ponašanja.

”Ne tog javnog funkcionera, nego svih javnih funkcionera, a to je i obaveza državnih službenika, po zakonu”, kazala je ona.

Zbog velikog broja izbora u protekle tri godine u ASK svakodnevno rade kako bi izborni proces bio transparentniji, kazala je Perović i dodala da je podnešeno nekoliko prekršajnih postupaka vezano za poslednje izbore.

”To nije alarmantno jer se dešava kroz svaki izborni proces, ali zahvaljujući našem djelovanju u prethodne tri godine sada imamo manje prekršajnih postupaka”, kazala je ona.

Kada je u pitanju zapošljavanje između dva izborna ciklusa kada smo dobili 12.000 novih radnih ugovora, Perović kaže da su uradili ono što su mogli.

”Sve smo učinili transparentnim. To je jedina mogućnost zakonska u ovom trenutku u Agenciji za sprečavanje korupcije, a bojim se da je to trenutno jedina mogućnost zakonske regulative uopšte u državi”, kaže ona.

Dodaje da pokušavaju da daju određene predloge za nova zakonska rješenja, kako treba urediti zapošljavanje tokom izborne kampanje.

”Pričali smo sa našim međunarodnim partnerima i od njih smo dobili punu podršku u smislu predloga koji se tiču zapošljavanja, a i ostalih stvari. U toku cijelog ovog procesa, ASK je i uradila novi IT sistem koji će od sljedećih izbora biti u punoj funkciji”, kazala je ona.

Dodaje da je testiran i da se pokazao kao odličan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve