Utorak, 16 Jula, 2024
Rubrika:

Pavićeviću, Kovačevićima i Đuričiću zadržavanje do 72 sata

Njima Specijalno državno tužilaštvo na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije, falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja

Đorđiju Pavićeviću, čelniku KK Mornar, dvojici službenika Uprave prihoda i carina Ivani Kovačević i Veljku Đuričiću, kao i bivšem zaposlenom u Pavićevićevoj firmi Nikici Kovačeviću određeno je zadržavanje do 72 časa zbog sumnje da su krijumčarili cigarete.

Specijalno državno tužilaštvo na teret stavlja stvaranje kriminalne organizacije, falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja.

“Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a nakon pretresanja prostorija privrednog društva “P” DOO B., Specijalno policijsko odjeljenje je lišilo slobode Ð.P., osnivača i odgovorno lice društva, kao i bivšeg zaposlenog u društvu N.K. i dva službenika Uprave prihoda i carina I.K. i V.Ð., zbog osnova sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja”, saopštio je ranije specijalni državni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Prema njegovim riječima Specijalno policijsko odjeljenje će protiv osumnjičenih podnijeti krivičnu prijavu, ali i protiv osumnjičenog pravnog lica “P” DOO B. i tri osumnjičena pravna lica, “A. D. C.” , “A.” i “L.I.”, sa sjedištem u inostranstvu, jer i za njih postoje osnovi sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve