Četvrtak, 13 Juna, 2024
Rubrika:

ODAKLE IM PARE: Lazović za jemstvo nudi 7,6 miliona eura

Jemstvo koje odbrana Petra Lazovića, inače sina kontroverznog policijskog funkcionera Zorana Lazovića, nudi za njegovu slobodu, opet otvara jednostavno pitanje – odakle policajcima Lazovićima bogatstvo koje se mjeri milionima?

Odbrana bivšeg agenta Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Petra Lazovića ponudila je novo astronomsko jemstvo od 7.633.400 eura za ukidanje pritvora, javljaju mediji pozivajući se na izvore iz Višeg suda u Podgorici.

“Ponuđeno je novo jemstvo za P.L., u vidu hipoteke na nepokretnostima dva pravna lica, čija je ukupna vrijednost 7.633.400 eura”, kazala je CdM-u savjetnica za odnose sa javnošću Višeg suda Marija Raković.

Jemstvo koje odbrana Petra Lazovića, inače sina kontroverznog policijskog funkcionera Zorana Lazovića, nudi za njegovu slobodu, opet otvara jednostavno pitanje – odakle policajcima Lazovićima bogatstvo koje se mjeri milionima?

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je početkom januara optužnicu protiv Petra Lazovića i Ljuba Milovića zbog pripadništva kriminalnoj organizaciji Radoja Zvicera, zloupotrebe položaja, šverca droge i oružja. Lazoviću je tada produžen pritvor.

Podsjećamo, Vijeće Ustavnog suda na prošlonedjeljnoj sjednici prihvatilo je ustavnu žalbu advokata optuženog Petra Lazovića i ukinulo rješenje Višeg suda u Podgorici od 18. januara, kojim je odbijeno jemstvo od 6,2 miliona eura za puštanje na slobodu okrivljenog Lazovića.

Zoram Lazović: Odakle policijskom funkcioneru milioni?

Podsjetimo, rješenjem sudije za istragu Suzane Mugoše krajem prošle godine, tačnije 26. decembra 2022. prihvaćeno je jemstvo dato za uhapšenog Petra Lazovića, nakon što je njegova odbrana kao garanciju ponudila 6,2 miliona eura u nekretninama i novcu da bi se on branio sa slobode.

Mugošinu odluku o prihvatanju jemstva za Lazovića oborilo je Vijeće Višeg suda.

To je bio drugi put da se njena odluka o prihvatanju jemstva odbija. Slična situacija dogodila se i 22. novembra prošle godine kada je Vijeće poništilio odluku Mugoše koja je samo nekoliko dana prije toga 16. novembra donijela odluku da prihvati jemstvo za Petra Lazovića u iznosu od ’’skromnih’’ 1,6 miliona eura.

Odluke Mugoše da prihvati jemstvo za okrivljenog Petra Lazovića prvo od 1,6 miliona, zatim i od 6,2 miliona eura ponovo su u fokus vratile temu imovine i bogatstva bivšeg kontroverznog uticajnog operativca policije i tajne službe Zorana Lazovića.

Lazović, koji je prije više od tri decenije bio zadužen za obezbjeđenje u firmi “Imako” obavljao je od tada važne policijske funkcije ali su ga pratile i brojne kontroverze.

Nakon čitave ove priče nije ni čudo što se nametnulo pitanje – odakle službenicima ANB-a i policije milioni da daju za jemstvo mlađeg Lazovića, koji je u SKY aplikaciji, imao šifru “Junior”, o čemu je Portal Aktueno već pisao.

A što tek reći sada kad za jemstvo mlađeg lazovića nude preko 7,5 miliona!?

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve