Pedesetak crnogorskih državljana, studenata raznih fakulteta u Beogradu, upućeno je večeras direktno sa granice sa Srbijom u karantin nakon što je po ulasku u Crnu Goru jedna studentkinja prijavila simptome koronavirusa, saznaje CdM.

Izvor CdM-a je kazao da su studenti organizovano uz odobrenje Nacionalnog koordinacionog tijela krenuli danas ka Crnoj Gori. CdM saznaje da djevojka koja je na granici prijavila simptome COVID19 prije toga o tome nije govorila. Zbog kontakta u autobusu svi studenti su morali da budu izolovani.

“I dalje ćemo držati otvorenu granicu za naše građane i nastavićemo da organizovano prevozimo studente iako plaćamo visoku epidemiološku cijenu. Ovo je samo još jedan slučaj importacije iz Srbije što se, kao što znate, dešava već neko vrijeme.”, rekao je CdM-u izvor iz Vlade.

Srbija je, kako je kazao izvor CdM-a, to je valjda svakome u regionu jasno, trenutno najveći epidemiološki izazov.

“Ali mi ne možemo naše ljude ostaviti tamo. Istrajaćemo. Razumijemo čak i ovu studentkinju koja je odlučila da simptome prijavi tek na granici da bi bila u bolnici u svojoj zemlji. To dovoljno govori”, kazao je izvor CdM-a.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve