Od ponedjeljka, 18. maja, crnogorske plaže će ponovo biti u funkciji, a Javno preduzeća za upravljanje morskim dobrom donijelo je set olakšica za zakupce.

Kako se ističe u zaključcima sa sjednice Upravnog odbora Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom, kupališta i privremene lokacije u zoni morskog dobra staviće se u funkciju u skladu sa preporukama Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i naredbi Ministarstva zdravlja, a zasada je procjena da će to biti 18. maja.

“Korisnici/zakupci kupališta, pristaništa i privezišta se oslobađaju od dostavljanja činidbene garanacije za dobro izvršenje ugovora za 2020.godinu. Svim korisnicima/zakupcima omogućava se plaćanje godišnje naknade za 2020.godinu u većem broju rata, uz obavezu dostavljanja bankarske garancije, s tim da poslednja rata dospijeva najkasnije do 1.decembra 2020. godine”, ističe se u zaključima.

Takođe, zakupci koji su hotelske objekte stavili u funkciju za potrebe karantina, oslobađaju se plaćanja godišnje naknade za cijelu 2020. godinu.

“Omogućava se zakupcima koji imaju zaključene dugoročne investicione ugovore zastoj u realizaciji ugovorenih obaveza, u periodu od 90 dana, računajući 1.april 2020. Korisnicima ugostiteljskih objekata – restorana u zoni morskog dobra koji rade 12 mjeseci, odnosno tokom cijele godine, biće izvršeno umanjenje godišnje naknade za period od 90 dana, odnosno za period kada su ugostiteljski objekti bili zatvoreni”, navodi se u zaključcima.

Podsjećamo, na 16 kvadratnih metara plaže biće dozvoljeno da se postave po dvije ležaljke i jedan suncobran, a tako će biti i za one koji ne žele ležaljke već budu htjeli da borave na svojim peškirima.

Ležaljke i druga oprema biće dezinfikovani na dnevnom nivou.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve