Subota, 2 Decembra, 2023
Rubrika:

PRORADILO EKSTREMNO SVETOSAVLJE: Funkcionerka SS bacila zastavu Crne Gore postavljenu na ogradi Cetinjskog manastira; Policija podnijela krivičnu prijavu

''O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT-u u Cetinju koji je naložio da se protiv S.S. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo povreda ugleda Crne Gore'', kazali su iz policije

Aktivista za ljudska prava Aleksandar Saša Zeković, koji je i jedan od čelnika nadstranačkog pokreta “21.maj” saopštio je da se ispred Cetinjskog manastira ponovo dogodio incident koji, nažalost, potvrđuje da dio takozvane Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, poznatije kao svetosavska sekta (SS), ne želi rješavanje problema, već da im je stalo do stalnih provokacija i kolonijalnog odnosa prema Crnoj Gori.

U službenim prostorijama Odjeljenja bezbjednosti na Cetinju građanin Henrik Radulović sa Cetinja policijskim službenicima je predočio i video snimak o ponašanju nepoznate monahinje prema crnogorskoj državnoj zastavi. Radulović je prethodno, elektrinskim putem obavijestio Upravu policije o incidentu ali snimak nije mogao da pošalje zbog veličine, pa je i neposredno pristupio u stanicu policije.

Radulovićevu prijavu prenosimo integralno:

“Imajući u vidi da je Premijer Crne Gore Dritan Abazović javno obećao da u Crnoj Gori od dana potpisivanja takozvanog Temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnim crkvom kreće bolji život, da će prestati tenzije, početi pomirenje i da će Srpska pravoslavna crkva početi poštovati državu Crnu Goru, jutros, znači 6.08.2022. godine oko 10.45 sati sav srećan i poletan sam postavio na ogradu manastira državnu zastavu Crne Gore.

Nastavio sam ka gradskom trgu da zajedno sa svojom priajteljicom provedem lijep i dostojanstven dan radujući se napretku Crne Gore i svih nas u njoj.

Već svega nakon nekoliko minuta monahinja SPC je skinula i rastrgla zastavu i bacila je u travu u blizini gumna ispred Cetinjskog manastira.

Snimio sam je šta radi i pošao tužan i razočaran da uzmem zastavu.

Jedan lijep dan koji je za sve u Crnoj Gori mogao da bude obećavajući i radostan je uništen samo time što neko ko pripada SPC u Crnoj Gori neće da prihvati Crnu Goru kao svoju zemlju i poštuje njene simbole.

Podnosim prijavu kako bi nadležni provjerili da li u radnjama ove nepoznate monahinje ima nekog prekršaja ili krivičnog djela ali i da Uprava policije preduzme preventivne radnje kako se ovakvi incidenti ne bi ponavljali.

Pristupiću i u službene prostorije OB Cetinje da bih dostavio ili dao na uvid i video snimak jer se isti zbog veličine ne može poslati putem emaila.”

Uprava policije: Podnijeta krivična prijava

Protiv monahinje S.S. podnijeta je krivična prijava zbog sumnja da je izvršila krivično djelo povreda ugleda Crne Gore.

“Cetinjska policija, postupajući po prijavi da je ispred Cetinjskog manastira došlo nepoznato lice i prijetilo sveštenim licima nakon čega je postavilo državnu zastavu na ogradu manastira koju je jedna monahinja skinula i bacila na tlo, preduzeli sve potrebne aktivnosti iz svoje nadležnosti na utvrđivanju svih okolnosti događaja”, saopšteno je iz Uprave policije.

Kako navode, cetinjska policija prikupila je informacije od više osoba, kao i od lica koje je državnu zastavu postavilo na ogradu Cetinjskog manastira.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT-u u Cetinju koji je naložio da se protiv S.S. podnese krivična prijava zbog sumnje da je izvršila krivično djelo povreda ugleda Crne Gore”, kazali su iz policije.

U odnosu na prvobitnu prijavu, kako dodaju, policija preduzima dalje mjere i radn

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
XXL
06.08.2022-14:50 14:50

Naocigled Cetinjana i krsnih Crnogoraca ciji su preci vijekovima ginuli pod tim casnim barjakom ! E nasa Crna Gora sta si to docekala i nikad crnja i jadnija nijesi bila no sad sto si sad

RIR
06.08.2022-16:54 16:54
Reply to  XXL

Nemožemo se olosima od monahinja svađati i stražariti , a to misli i radio bi isto i jOVAN nedostojni i Prljonja —-
svi su isti…i musko i žensko ——SS

Maja
06.08.2022-18:47 18:47

Namjerno kreiranje tenzija ideologije nacistickog svinjca nikolaja hitlera velimirovica

Milijana
06.08.2022-18:52 18:52

Naše manastire su naselili špijuni iz regiona i kriminalne strukture koje su opasnost po drzavu,mora NATO baza bit instalirana u Bar ako necemo novu 1918godinu

Ivana
06.08.2022-19:08 19:08

Imali ko projektor da donese koji moze da preko cijelog manastira manifestuje hologram crnogorske zastave neka donese

Vule
06.08.2022-22:15 22:15

Funkcionerka SS….hajahah..Genijalno. i istinito.