Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Ministarstvo finansija uvažilo žalbu: Poništili rješenje Katastra u slučaju crkve na Ljubotinju

Ministarstvo finansija je prihvatanjem žalbe, predmet vratilo na ponovno odlučivanje

Ministarstvo finansija uvažilo je žalbu Ivana BanovićaBorisa PrljeŽeljka i Milenka Markovića sa Cetinja i poništilo rješenje Katastra kojim je prethodno odbijen njihov zahtjev da im se prizna pravo stranke u postupku kojim je Mitropolija Crnogorsko-primorska SPC krajem maja ove godine tražila pravo svojine nad crkvom Svetog Dimitrija  i Svetog Danila na Ljubotinju.

Ministarstvo finansija je prihvatanjem žalbe, predmet vratilo na ponovno odlučivanje.

“Ministarstvo finansija Crne Gore – Podgorica, rješavajući po žalbi Ivan Banović, Boris Prija, Željko Marković i Milenko Marković, sa Cetinja, izjavljenoj na rješenja Uprave za katastar i državnu imovinu – Područna jedinica Cetinje od 15.08.2022. godine, na osnovu člana 128 Zakona o upravnom postupku , donosi: Rješenje – žalba se uvažava.

Poništava se rješenje Uprave za katastar i državnu imovinu – Područna jedinica Cetinje broj:919-119-UPI-819/1/2022 od 15.08.2022. godine, i predmet vraća prvostepenom organu na ponovni postupak i odlučivanje. Nalaže se brisanje zabilježbe žalbe upisane po rješenju Uprave za katastar i državnu imovinu – Područna jedinica Cetinje od 24.08.2022. godine”, navodi se u rješenju Ministarstva finansija.

Oni su u tom zahtjevu naveli da imaju pravo na status zainteresovane stranke, između ostalog i stoga što su su predmetne crkve građene za potrebe mjesta Ljubotinj, te da su na “istom groblju sahranjeni njihovi preci, pa su samim tim i žalitelji vlasnici grobova”.

SPC je tražila pravo vlasništva na crkvi kao i na svim nepokretnostima, u koje spada i seosko groblje.

”Zbog toga mještani imaju pravni interes da učestvuju u tom postupku”, naveli su Banović, Markovići i Prlja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve