Subota, 23 Septembra, 2023
Rubrika:

Milivojevi tuneli

Rupa u depou Višeg suda oko koje se već danima intenzivno izvještava, nije ništa u poređenju sa Katnićevim učinkom, koji je svojim djelovanjem na čelu SDT-a, stvorio čitav sistem tunela subverzije, silništva i kontroverzi, koji su potkopali temelje crnogorskog pravosuđa. Jer upravo je njegovim (ne)radom stvoren ambijent za prokopavanje fizičkog tunela do depoa Višeg suda, što je samo još jedan napor Milivoju dobro poznatih krugova, da se najteži slučajevi koji opterećuju Crnu Goru i njeno društvo nikad ne riješe

Penzionisani isljednik, samoproklamovani Lovćenski tajnovidac i kandidat za papu, Milivoje Katnić, i pored sve halabuke povezane sa rupom u depou Višeg suda, uspio je da zavrijedi pažnju crnogorske javnosti, naravno, opet zbog svojih brljotina koje je gomilao dok je obavljao funkciju glavnog specijalnog tužioca.

Podsjetimo, Država Crna Gora tužila je Katnića za 11,5 hiljada eura radi regresne naknade, na ime isplaćene nematerijalne štete usljed povrede prava na psihički integritet, prava na čast, ugled, na zaštitu privatnog života, prava na dostojanstvo, prepisku, lične zapise, kao prava ličnosti advokatima Goranu Rodiću, Siniši Gazivodi i Mariji Radulović.

Ovo je samo još jedan biser u kolekciji nepočinstava koje je nepopularni isljednik Milivoje učinio dok je bio na čelu Specijalnog tužilaštva, koje je za njegovog mandata postalo privatna organizacija za obračun sa neistomišljenicima.

Ali umjesto da Milivoje i dalje radi na tome da bude odsječen od spoljašnjeg svijeta u jednoj od njegovih ”kućica za pse” u Bajramovici u nadi da će svi zaboraviti njegove ”zasluge” iz prošlosti, ovaj penzionisani isljednik jednostavno ne može da miruje.

Milivoje Katnić, samoproklamovani Lovćenski Tajnovidac, prorok i epidemiolog sa dubokom fiokom, ŠUMAHER IZ BEMAXA za koga se sumnja da je visokopozicionirani pripadnik kavačkog klana: ”Molim ih ponizno kao sto su molili Ćirilo i Metodije, ja se osjecam ka intencija bar jednog od njih”, ”Ja nijesam vudu vrač pa da mogu vudu magijom da ometam nekoga pa ni tužioca Savovića”, ”Ja sam prilično usmeniji nego pismeniji bez obzira na školu koju sam završio”

Ubrzo nakon što je u javnosti isplivala informacija o tužbi države protiv njega, bivši glavni specijalni tužilac izletio je sa još jednom, za njega karakterističnom izjavom punom samosažaljenja uz nagovještaje da se protiv njega vodi međunarodna zavjera jer je, kako on smatra, previše pošteno obavljao svoju funkciju!

Samoproklamovani Lovćenski tajnovidac juče je rekao da je tužba Države Crne Gore protiv njega bez osnova, kao i da vjeruje kako će se to i dokazati u predstojećem postupku.

Ovakva izjava tipična je za Milivoja, koji i pored impozantne kolekcije kontroverzi koje su nerijetko dobijale i sudski epilog, i dalje insistira da tvrdoglavo, u svojim javnim nastupima ponavlja kako je on u suštini hodajući duh narodnog poštenja i moralnosti.

Činjenice ipak govore drugačije, i one nikako ne idu u prilog Milivojevom kur*enju u poštenje i ispravan rad.

Podsjetimo samo na jedan najsvježiji slučaj kada je Viši sud u Podgorici krajem januara donio drugostepenu presudu prema kojoj je država Crna Gora u obavezi da plati naknadu u iznosu od 500 eura sa zateznim kamatama, biznismenu i jednom od suvlasnika Portala Aktuelno Zoranu Bećiroviću zbog protivpravnog lišavanja slobode koje je krajem 2019. izvršeno po nalogu Katnića.

Milivojeva noćna mora

Iznos naknade u ovom slučaju je najmanje bitan, jer je Viši sud ovom presudom zvanično potvrdio da je Bećirović nezakonito uhapšen po nalogu Milivoja Katnića i da mu je pričinjena šteta koju sada država mora da plati. Ovo je, dakle, nepobitna istina koja očigledno ukazuje na tačnost onoga što je Portal Aktuelno pisao godinama – da je akcija protivpravnog hapšenja Bećirovića dokaz da je bivši GST Katnić privatizovao instituciju SDT-a i koristio je za lične obračune sa osobama koje su se zamjerile njemu i njegovim nalogodavcima.

Osim zloupotreba specijalnog policijskog tima za nelegalno hapšenje Bećirovića, njegovog isljeđivanja u prostorijama SDT-a, pravdanje i laganje preko medija da je saslušanje obavljeno u ODT-u, pokušaja da se u sudsku proceduru progura potpuno neosnovani optužni predlog, za Milivojevo ime vezuju se još mnogobrojne kontroverze kojima je Portal Aktuelno u kontinuitetu pisao.

Za Katnića, koji za sebe tvrdi da je ”hodajuće poštovanje zakona”, vezuju se zloupotreba medija za širenje laži i obračun sa neprijateljima, ucjenjivanje, kreiranje “afere Delta” i crtanje mete na čelo kolege tužioca, širenje straha u tužilaštvu, neartikulisane i neodmjerene izjave, javno širenje panike u vrijeme pandemije koronavirusa, pravno neznanje, drzništvo, nerazjašnjeno pitanje famozne čokolade od 4.000 eura, sumnjiva ratna prošlost, fizički sukob u diskoteci, ukidanje crvene potjernice protiv odbjeglog biznismena Duška Kneževića, fizičko maltretiranje zatvorenika dok je bio vojni tužilac…

A da ne pričamo o njegovim vezama sa kontroverznom kompanijom BEMAX, ali i sumnjama na skrivanje Europolovih dokaza zbog čega je njegova ”desna ruka” Saša Čađenović uhapšen.

Rupa u depou Višeg suda kopana je godinama, a svi uslovi za rudarenje stvoreni su dok je Katnić bio na čelu SDT-a

Čađenović, Katnićev čovjek od povjerenja, u optužnici se, između ostalog, tereti da je donio odluku 20. januara 2022. godine, ”da nema osnova za preduzimanje krivičnog gonjenja protiv bilo kog lica za bilo koje krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, iako su transkripti Europola u SDT stigli još u julu 2021. godine”.

Katnić je nedugo pošto su objavljeni transkripti Europola priznao da je ”Specijalno državno tužilaštvo (SDT) odnosno lično on, a ne Saša Čađenović, odbacio krivičnu prijavu protiv uhapšenog Petra Lazovića”, sina Katnićevog kuma – kontroverznog bezbjednjaka Zorana Lazovića. Nakon toga bivši GST je Petra Lazovića, koji je osumnjičen da je član kriminalne grupe Radoja Zvicera, pokušao da opravda tako što ga je predstavio kao tajnog agenta, koji je ”sve radio po zakonu”, iako ga je Europol nedvosmisleno označio kao člana organizovane kriminalne grupe “Kavači”.

Iz ovoga proizilazi da je bivši GST, ne samo priznao da je učestvovao u kriminalnim radnjama za koje se sumnjiči njegov bivši podređeni Čađenović, već i da je on nalogodavac istih.

Tužba države za 11,5 hiljada eura radi regresne naknade je samo još jedan neznatni prilog kontroverznoj karijeri Katnića, koji je u javnosti poznat i kao samoproklamovani Lovćenski tajnovidac, isljednik i ”Šumaher iz Bemaxa”, nakon nedavnog privođenja zbog brze vožnje i veza sa ovom kontroverznom firmom. Stoga, kontroverzni Milivoje, nesuđeni papa i prekaljeni isljednik, može da priča o poštenju i ”neosnovanosti tužbi” koliko ‘oće, činjenice koje on ne vidi, ili bira da ne vidi, mu ne idu u prilog.

Ekipa za rudarenje temelja Crne Gore: Saša Čađenović, Milivoje Kantić, politički pokrovitelj Milan Roćen i Zoran Lazović

Rupa u depou Višeg suda oko koje se već danima intenzivno izvještava, nije ništa u poređenju sa Katnićevim učinkom, koji je svojim djelovanjem na čelu SDT-a, stvorio čitav sistem tunela subverzije, silništva i kontroverzi, koji su potkopali temelje crnogorskog pravosuđa. Jer upravo je njegovim (ne)radom stvoren ambijent za prokopavanje fizičkog tunela do depoa Višeg suda, što je samo još jedan napor Milivoju dobro poznatih krugova da se najteži slučajevi koji opterećuju Crnu Goru i njeno društvo nikad ne riješe.

Podsjetimo, nakon skoro sedam godina na mjestu glavnog specijalnog tužioca konstatovano je da se Katniću, 17. februara 2022. prekida mandat odlukom TS-a, zbog ostvarivanja prava na starosnu penziju.

Portal Aktuelno u seriji tekstova pisao je o nepočinstvima bivšeg GST-a Katnića, posvetili smo mu i feljton, a postavljali smo i seriju pitanja koja ukazuju da je štitio lica sa one strane zakona.

O kontroverznom Katniću opširnije možete čitati na Online magazinu Luča u posebnoj rubrici MILIVOJE KATNIĆ i u rubrici ORGANIZOVANA TUŽILAČKA GRUPA.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve