Predsjednik Albanije Iljir Meta pozdravio je jučerašnju posjetu predsjednika Crne Gore, Mila Đukanovića Opštini Tuzi, kao i njegovu podršku i podršku Vlade Crne Gore albanskoj zajednici u ovoj teškoj situaciji za sve.

“Željeći  svim Albancima u Crnoj Gori dobro zdravlje, kao i što brži oporavak onima koji su pogođeni pandemijom COVID-19, u ovom trenutku izražavam svoju solidarnost sa predsjednikom  opštine Tuzi, Nikom Đeljošajem i sa cijelom voljenom albanskom zajednicom. Uvijek ćemo biti uz vas”, napisao je Meta na svom Facebook profilu.

Đukanović je juče posjetio Tuzi.

“Nije bilo, i nema ni danas važnijeg interesa Crne Gore nego da spriječi širenje infekcije koronavirusom, da zaštiti zdravlje naših građana, i kao što vidimo to radimo dosta uspješno, a primjer jednog efikasnog i odgovornog ponašanja u datim okolnostima stanovnika Opštine Tuzi nam svima daje dodatno ohrabrenje, dodatni podsticaj i predstavlja uzoran primjer, rekao je predsjednik Crne Gore nakon posjete Tuzima.

Vlada Crne Gore je odmah nakon što je zbog sprječavanja širenja koronavirusa, žiteljima Tuzi zabranjeno napuštanje domova, poslala 3000 paketa sa osnovnim namirnicima.

Opština Tuzi je organizovala mrežu volontera koja građanima na kućnu adresu donosi ono što im je neophodno.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve