Nedjelja, 1 Oktobra, 2023
Rubrika:

Mediji iz Austrije: Crna Gora nas je potpuno osvojila svojom ljepotom

Iz NTO navode da imajući u vidu da ukupna čitanost ovih medija dostiže preko 1.5 miliona čitalaca na dnevnom nivou, očekuje se da će objavljeni članci kao rezultat ove posjete, doprinijeti promociji Crne Gore kao turističke destinacije

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) ugostila je novinare iz Austrije koji će u periodu od 01. do 04. juna boraviti u našoj zemlji.

Riječ je, kako je saopštila organizacija, o predstavnicima tri dnevna lista – “Kurier”, “Kleine Zeitung” i “Salzburger Nachrichten”, koji će svojim čitaocima kroz članke i atraktivne fotografije prikazati prirodna i kulturna bogatstva Crne Gore.

Iz NTO navode da imajući u vidu da ukupna čitanost ovih medija dostiže preko 1.5 miliona čitalaca na dnevnom nivou, očekuje se da će objavljeni članci kao rezultat ove posjete, doprinijeti promociji Crne Gore kao turističke destinacije.

Tokom boravka u destinaciji, novinari iz Austrije su imali priliku da obiđu Kotor, Budvu, Cetinje, nacionalni park Skadarsko jezero, kao i vinski podrum Šipčanik. Narednih dana će se predstavnici medija upoznati sa atraktivnim turističkim lokalitetima u Tivtu i Herceg Novom.

“Imali smo veoma srdačnu dobrodošlicu, uz degustaciju vina i crnogorskih specijaliteta u fantastičnom vinskom podrumu Šipčanik. Naš dan je nakon toga bio ispunjen, jer smo nastavili ka Virpazaru, a zatim krstarili Skadarskim jezerom. Dan smo upotpunili obilaskom Budve i šetnjom po Starom gradu. Posjeta Crnoj Gori je više nego vrijedna, i želim da naučim više o ovoj uzbudljivoj zemlji”, kazao je Helmut Krecel ispred “Salzburger Nachrichten”.

Foto: NTO CG

Prema riječima novinarke Kurier, Manuele Eber, Crna Gora ih je sve u “potpunosti osvojila svojom ljepotom”.

“Prvi put u životu sam vidjela pelikane u NP Skadarsko jezero i probala tradicionalne crnogorske specijalitete. Ostatak dana sam iskoristila da se osvježim u kristalno čistoj vodi vašeg promorja. Oduševljena sam ovom zemljom i radujem se ostatku programa koji ste pripremili za nas”, istakla je Eber.

Sličnog mišljenja je novinar i fotograf vodećeg medija u Austriji “Kleine Zeitung”, Helmut Vajhselbraun, koji je iskazao zadovoljstvo zbog učešća u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

“Već prvog dana sam doživio spektakularni prizor jednog od najvećeg vinograda u Evropi. Oduševio me vinski podrum Šipčanik, kao i vaše vino koje je izvrsno. Veoma mi se dopao i Stari grad Budva koji je isprepletan krivudavim uličicama i prelijepim trgovima”, poručio je Helmut.

Ova studijska posjeta je, pojašnjavaju iz NTO, jedna u nizu realizovanih i planiranih promotivnih aktivnosti kada je u pitanju tržište Austrije.

“Zahvaljujući uvođenju dodatne direktne avio linije nacionalne avio kompanije Austrian Airlines na relaciji Beč – Tivat do kraja oktobra, stvorili su se uslovi za generisanje većeg turističkog prometa sa ovog tržišta”, poručuju iz NTO.

Foto: NTO CG

Pored NTO CG, podršku u organizaciji studijske posjete dale su i lokalne turističke organizacije Tivta, Cetinja, Budve, Herceg Novog, Kotora i Bara, Nacionalni parkovi Crne Gore, Narodni muzeji Crne Gore, kao i Plantaže 13. jul.

“U narednom periodu NTO CG nastavlja sa promocijom destinacije na ovom tržištu, te će u septembru biti domaćin predstavnicima jedne od poznatijih televizija “Servus TV”, na kojoj će biti emitovana reportaža o aktivnom odmoru u Crnoj Gori, kao jednom od vidova odmora koji Austrijanci preferiraju”, zaključuju iz organizacije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve