Subota, 4 Februara, 2023
Rubrika:

Marković – Parcos: Odlični odnosi Crne Gore i Grčke

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je u nastupnu posjetu ambasadora Republike Grčke Panajotisa Parcosa

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković primio je u nastupnu posjetu ambasadora Republike Grčke Panajotisa Parcosa.

Premijer je čestitao ambasadoru stupanje na dužnost, poželio mu uspješnu misiju u Crnoj Gori i zahvalio se na pomoći koju je Grčka pružala našoj zemlji tokom integracije u NATO i na podršci u našem procesu pristupanja Evropskoj uniji, saopšteno je iz Vlade.

„Kao članica NATO-a pokazali smo sposobnost da preuzmemo punu odgovornost. Iako mala zemlja sa skromnim potencijalima mi smo na svakom mjestu na kojem se štite svjetski mir i poredak“ – rekao je premijer Duško Marković.

Govoreći o našem nastavku evropske integracije predsjednik Vlade je rekao da Crna Gora razumije razlike koje postoje unutar Evropske unije u pogledu dalje dinamike proširenja, ali je dodao da naša zemlja bez obzira na tu činjenicu nastavlja posvećen rad na reformama sa ciljem daljeg napretka u usvajanju evropskog sistema vrijednosti i dostizanja evropskog kvaliteta života naših građana.

„Crna Gora želi da bude dio Evropske unije kada se za to budu stekli uslovi“ – kazao je premijer Marković.

Ambasador Parcos je istakao da je jedan od prioriteta grčke vanjske politike evropska budućnost Crne Gore i ostalih država Zapadnog Balkana i u tom smislu istakao punu podršku svoje zemlje nastavku naše evropske integracije.

Konstatovano je da su politički odnosi Crne Gore i Republike Grčke odlični i da obje strane vide prostor za produbljivanje ekonomske saradnje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve