Premjer Duško Marković čestitao je rukovodstvu i građanima Tivta predstojeći Dan opštine uz ocjenu da mogu biti ponosni na postignute rezultate i razvojne perspektive.

foto gov.me

Tivat, kako je kazao Marković na sastanku sa predsjednikom Opštine Sinišom Kusovcem i predsjednikom Skupštine opštine Ivanom Novoselom, ima razvojnu ekspanziju iznad crnogorskih standarda, a pohvalio je i ulaganja u izgradnju društvene infrastrukture.

Na sastanku je razgovarano i o valorizaciji aerodroma, a sagovornici su se saglasili da će davanje koncesije donijeti višestruke benefite kako za opštine i stanovnike Tivta i Podgorice, tako i za cijelu državu.

Unapređenje putne infrastrukture u Tivtu, kako je kazao Kusovac, prioritet je za lokalnu samoupravu i u tom kontekstu naglasio izgradnju bulevara od aerodroma do grada, dužine 4,2 kilometra, a vrijedne 10 miliona eura.

Takođe, ukazao je na ulaganja u vodovodna i kanalizaciona postrojenja, a kao posebno značajno istakao potrebu rekonstrukcije i unapređenja predškolskih i školskih objekata na području opštine.

“Planirana je i izgradnja sportske hale, a očekuje se ubrzo useljenje u novoizgrađeni dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju”, saopšteno je iz Vlade.

Marković je podsjetio i na rezultate Vlade u oblasti ekonomske politike – obezbjeđivanje stabilnosti javnih finansija, ekonomskog rasta po stopi od skoro pet odsto, otvaranju oko 30.000 novih radnih mjesta i smanjenju nezaposlenosti za osam odsto.

“Uz sve to, u mandatu ove Vlade su bila rekordna izdavajanja za Kapitalni budžet i izgradnju infrastrukture”, ističu u Vladi.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve