Srijeda, 7 Decembra, 2022
Rubrika:

LP: Hitno procesuirati odgovorne za bacanje suzavca na miran patriotski skup u Nikšiću

Oštro osuđujemo provokacije radikalnih klerikalnih grupa podržanih od strane lokalne vlasti u Nikšiću i neadekvatno postupanje policije koje je, sve zajedno, dovelo ponovo do nasilja nad građanima koji su slavili Dan državnosti sopstvene države, saopšteno je iz Liberalne partije

Oštro osuđujemo provokacije radikalnih klerikalnih grupa podržanih od strane lokalne vlasti u Nikšiću i neadekvatno postupanje policije koje je, sve zajedno, dovelo ponovo do nasilja nad građanima koji su slavili Dan državnosti sopstvene države, saopšteno je iz Liberalne partije.

“Očigledno je da grupe ekstremista ne podnose ni državnost Crne Gore ali ni slavljenje njenog antifašističkog ustanka pa su pošto poto morali da izazovu nemire i ispune svoju agendu. Međutim, zabrinjava postupanje policije koja uopšte nije sankcionisala ovaj ekstremizam, već je i propustila, kako se to vidi na objavljenim snimcima, grupe koje su pjevale fašističke pjesme i mahale sa stranim zastavama, da uđu među masu građana koja je slavila Dan državnosti 13. jul na trgu. Uprkos svemu tome, policija ničim izazvana, ponovo suzavcem zasipa mirne građane koji su cijeli dan slavili bez i jednog ekscesa a toleriše fašizam”, navode u saopštenju.

Kome odgovara ovakav scenario, kako dodaju, nije jasno, ali je, ističu, jasno da će neko morati da odgovara, nadležni u policiji, ministarstvu i državi.

“Zato pozivamo ministra unutrašnjih poslova Adžića, tužilaštvo, civilni sektor ali i premijera, da daju svoj doprinos borbi protiv rastućeg ekstremizma i mržnje paravojnih formacija koji permanentno izazivaju nestabilnost i pokušavaju da uliju strah a koji su pod direktnom kontrolnom stranih centara moći iz regiona i svijeta, da procesuiraju odgovorne za napad na crnogorske patriote i izazivanje nemira.

Sprski i Ruski svet stalno nam pokazuju šta je zapravo ono što oni donose, nemir, sukob, strah, mržnja, i pokušavaju sve da nas uvuku u te svoje sulude igre. Ipak, Crna Gora dovoljno je mudra da odbaci njihove prljave igre koje igra preko šačice plaćenika i ekstremista. Ipak, država mora da pokaže snagu pravnog sistema, Ustava i zakona, i zaustavi ove grupe pod hitno”, zaključuju u saopštenju iz LPCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anonim
13.07.2022-23:40 23:40

U rođenoj zemlji moramo se bojati policije i vlasti. Svaki pomen i simbol naše države praćem je napadom policije.

Pe Pera
14.07.2022-10:45 10:45

Miran protest sa kamenicama, e tugo…..