Pristalice parapolitičke svetosavske organizacije Srpske poravoslavne crkve (SPC) sinoć su po ko zna koji put pokazali da im nimalo nije stalo do države Crne Gore i njenih zakona, ali ni do lične, pa ni društvene sigurnosti i zdravlja.

Sa jedne od litija u Beranama

Uprkos zabrani okupljanja na javnim površinama, zbog trenutne epidemiološke situacije, vjernici SPC u Beranama i Nikšiću su nakon održanih molebana krenuli u šetnju ulicama ove dvije opštine.

Učesnicima ovog političkog skupa zamaskiranog religijskom retorikom i svetosavskom koreografijom nije smetalo ni to što su juče dva pacijenta u KCCG preminula od koronavirusa, dok postoji mogućnost da je još jedan preminuli bio pozitivan na koronu.

U nepoštovanju zakonskih propisa posebno su se isticali građani Berana, opštine koja važi za “bastion srpstva” u Crnoj Gori.

Stoga i ne čudi što je nakon jučerašnjih litija na prosrpskim, svetosavskim internet stranicama pokrenuta inicijativa “da se Berane proglase za glavni grad srpske Crne Gore”.

Kako saznaje portal Aktuelno ova “inicijativa” došla je iz krugova bliskih vrhu opštinskih organa Nove srpske demokratije Andrije Mandića.

Da li se radi o ozbiljnoj ideji ili opipavanju terena za eventualne radikalnije poteze za sada nije poznato.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve