piše: Goran Popović

Neregistrovani portal IN4S, revnosni medijski promoter neregistrovane Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, objavio je u subotu veče fotografiju načinjenu u Vašingtonu 2018. godine sa legendom: “Svetosimeonska liturgija u Podgorici”, u očevidnoj namjeri da prevari domaću i javnost širom planete kako je u velikosrpskom desantu na Podgoricu tog dana učestvovalo najmanje sto hiljada ljudi. Sve to sa ironičnim naslovom “Samo za režimske brojače” i moronskim podnaslovom “S nami bog!”.

Neki drugi srpski tabloidi i prosrpski tviteraši bili su još revnosniji pa su dosezali brojke od 150.000 do 200.000 litijaša. To je samo još jedna u istorijskom nizu lažavina koje nam podastiru Srpska pravoslavna crkva i ostrašćeni srpski nacionalisti, namjerni da Crnu Goru nekako posrbe.

Treba se prisjetiti samo “oslobodilačkog” pohoda srpske vojske i “ujediniteljske” Podgoričke skupštine 1918. godine. Ili Miloševićevog pohoda u Berane 2000. godine, kada su beogradske “Večernje novosti” na svojoj naslovnici objavile falsifikovanu fotografiju kako bi naglasile masovnu odanost crnogorskih Srba “voždu”. Prosto su klonirali učesnike tog beranskog skupa 20. septembra 2000. godine, pa su se na istoj fotografiji mogle vidjeti iste face po dva puta. Dupli Srbi!

Kako tada, tako i danas, lažavina je ostala osnovni alat velikosrpskog koncepta, a srpski popovi glavni izvođači radova u tom poslu.

Novopromovisani falsifikator pravoslavne istorije na našim prostorima pop Gojko Perovići i njegov mentor Amfilohije Radović, u sprezi sa četničkim visokodostojnicima iz Crne Gore i Srbije, već su dali ogroman doprinos obogaćivanju kolekcije laži kojima se pokušava negirati crnogorska nacija i crnogorska država. Njihovi medijski logističari, četnički orijentisani portali i tabloidi, samo dodatno garniraju sve te lažavine, dajući svoj doprinos usavršavanju metodologije laganja o prošlosti i aktuelne stvarnosti.

Zato je “režimskim brojačima” olakšan posao – treba samo da sabiraju i njihove lažavine. Jer takvi, što im “tragovi smrde nečovještvom”, srećom, ne mogu imati budućnosti.

Bog s vami, gospodo!

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve