Petak, 8 Decembra, 2023
Rubrika:

Kopače tunela traže i u BiH

Osumnjičeni su nakon otkrivanja tunela napustili teritoriju Crne Gore, a istražni organi vjeruju da je dio njih prešao na teritoriju BiH, zbog čega je u toku opsežna potraga

Istraga u slučaju “Tunel” fokusira se na potragu za osumnjičenima za prokopavanje tunela i na teritoriji Bosne i Hercegovine, saznaje Portal RTCG u policiji. Osumnjičeni su nakon otkrivanja tunela napustili teritoriju Crne Gore, a istražni organi vjeruju da je dio njih prešao na teritoriju BiH, zbog čega je u toku opsežna potraga.

Premijer Dritan Abazović juče je u Beogradu saopštio da istraga ide u dobrom pravcu, i zahvalio je istražiteljima iz Srbije koji zajedno sa crnogorskim inspektorima rade na ovom slučaju.

Policija je na tragu i ženi koja je pomagala kopačima tunela.

U pitanju je Katarina Baćović. Prema nezvaničnim informacijama, istražitelji provjeravaju da li je Baćović zloupotrijebila i predmete i podatke kojima je pristup imala njena majka,  koja je zaposlena je u pisarnici Višeg suda u Podgorici.

Od prije nekoliko dana, Katarini Baćović se gubi svaki trag, dok je njena majka saslušana.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić izjavio je nedavnoda je u dosadašnjoj istrazi otkriveno da su u kopanju tunela učestvovali Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), svi državljani Srbije.

On je na konferenciji za novinare pokazao njihove fotografije i izrazio očekivanje da će uz pomoć Srbije ili zemalja gdje se nalaze brzo biti uhapšeni s obzirom na to da su, kako je kazao, nakon otkrivanja tunela napustili Crnu Goru.

Rekao je da su osumnjičeni napustili Crnu Goru 11. septembra, istog dana kada je tunel do depoa otkriven i to u manjim grupama.

Protiv četvorice identifikovanih podnijete su krivične prijave a i protiv dva NN lica, rekao je Adžić i dodao da su oni imali još najmanje pet saradnika.

Njima se na teret stavlja i krivično djelo kriminalno udruživanje i krađa dokaza.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
26.09.2023-10:18 10:18

ni jednima ni drugima ne odgovara isporucivanje “kopaca” ovim iz Srbije ne odgovara jer su dijelom umijesani su a i da pokažu nesposobnost nase policije/a da je tacno drugo ,dokaz da je Terzic odmah posao za BG na konsultacije../
A nasi su nesposobni da to rasvijetle ,pa im odgovara da se gađaju ko je nalogodavac /odmah su insinuirali da je neko iz bivse vlasti da skloni dokaze za ubistvo novinara”Dana” /tako umjesto rasvjetljenja vise im odgovara ,bruka i nagađima ko je nalogodavac a oni KAO nemogu biti odgovorni …