Četvrtak, 7 Jula, 2022
Rubrika:

Klerofašistička vlast pretjerala: Crnogorska država pred novim Božićnim ustankom

Zato Crnogorci neka vam je na zdravlje Božić i da dosanjamo snove o nekom novom Božićnom ustanku, ovoga puta bez krvi i znoja, uz olovku i nove demokratske promjene koje će donijeti otklon od izdajnika, kriminalaca, klerofašista, retrogradnog svetosavlja i neznavenih aparatčika iz stranih ambasada i istinsku građansku kohabitaciju

Ograda koja je po nalogu teokratsko-izdajničke vlade postavljena juče oko Cetinjskog manastira nakon najave da će Crnogorci doći na Cetinje da nalažu badnjake, predstavlja tužan ali najupečatljiviji pokazatelj u kakvom se stanju haosa i podjela nalazi Crna Gora i crnogorsko društvo.

Ograda kao simbol segregacije koju sprovodi klerofašistička vlada juče je bila mnogo potrebnija na drugom mjestu, hiljadama kilometara udaljenom od Crne Gore koje je, po svemu sudeći, kao i naša država na udaru odmetnutog političkog siledžije, takozvanog litijaša iz Vašingtona.

Segregacija: Crnogorcima zabranjen pristup “srpskom manastiru”

Ali prije nego što pređemo na Vašington, moramo se vratiti u Crnu Goru i konstatovati da je jučerašnja segregacija koju su Crnogorci doživjeli na Cetinju jasan dokaz da se aktuelna vlada pretvorila u eskpozituru Srpske crkve.

Ništa bez popova manipulatora

Iako je klerofašistička izdajnička vlast učinila sve da se Crnogorci u sopstvenoj državi osjećaju kao građani drugog reda, šef crnogorskog ogranka SPC episkop budimljansko-nikšićki Joanikije, koji čuva tron osvjedočenog mrzitelja Crne Gore Amfilohija Radovića ipak smatra da to nije tačno.

Čuvar Amfilohijevog trona, u tradiciji svetosavskih popova koji su veoma skloni lažima, manipulaciji i političkoj demgogiji kazao je u jučerašnjem intervjuu za beogradsku Politiku da su “prevaziđene fraze iz komunističkog vremena o velikoruskom imperijalizmu i velikosprkom nacionalizmu koje u Crnoj Gori niko osim (Mila) Đukanovića ne vidi“.

Premijer izdajničko-teokratske vlade Zdravko Podoljub Krivokapić i njegov nalogodavac Joanikije Mićović šenluče u Nikšiću pripremajući teren za predstojeće lokalne izbore

Vladika-lažov očigledno je zaboravio da je Srbija rušila hrvatske gradove devedesetih i da su srpske vojne i paravojne jedinice činile brojne zločine u BiH i na Kosovu za koje su osuđeni čak od strane brojnih srpskih vojnih i političkih lidera.

Ako je Joanikije zaboravio na 90-te onda bi možda sklerotičnog srpskog popa trebalo podsjetiti na velikosrpska i četnička šenlučenja nakon izvojevanja ”slobode” na izborima prošle godine, kao i na višemjesečno maltretiranje građana političkim litijama koje su služile za propagiranje velikosrpske klerikalne ideologije. Ili možda Joanikija treba podsjetiti na čistku koju nova vlada sprovodi u državnim institucijama, diplomatskim predstavništvima i crta mete crnogoroskim kadrovima… Treba ga podsjetiti na gašenje nacionalne aviokompanije – jednog od simbola Crne Gore, zaduživanje od skoro milijardu eura, izglasavanje sramnih izmjena zakona o slobodi vjeroispovijesti kojima se Srbiji poklanja značajno parče državne teritorije…

Ostvariću tvoj amanet uništenja Crne Gore đedoooo!

Pretpostavljamo da srpski vladika sve ovo zna ali se u maniru vještih političkih demagoga pravi lud i aminuje zatiranje svega crnogorskog, što je uostalom činio i njegov preminuli saborac Amfilohije.

Novoj vlasti međutim nije dovoljno da samo identitetski zatre i ekonomski uništi Crnu Goru, već žele da pošalju jasnu poruku da će svi Crnogorci koji pokažu da neće prihvatiti velikosrpski klerofašistički jaram biti stigmatizovani i hapšeni.

Klerofašisti u saradnji sa kriminalnim reliktima bivše vlasti

Za taj najprljaviji dio posla zadužen je prvi pendrek Crne Gore Dritan Abazović kojem je u razglednici iz Makedonije upisan crveni karton, a svesrdno mu pomaže staljinistički isljednik u ulozi glavnog specijalnog tužioca Milivoje Katnić i njegovi nalogodavci iz struktura bivše vlasti koji će učiniti apsolutno sve da bi dodvoravajući se novoj vlasti sačuvali svoje unosne pozicije.

Prvi pendrek Crne Gore zbog, kako se sumnja, razglednice iz Makedonije, čuva organizovanu grupu čiji je pion opskurni isljednik MIlivoje. Ali su zato na meti manipulacija Abazovića i njegovih medijskih nalogodavaca prije svih predsjednik Crne Gore Milo Đukanović koji predstalja njihovu patološku fiksaciju, ali i svi viđeniji Crnogorci i patriote.

Nakon privođenja organizatora patriotskog skupa koji je nedavno održan u Podgorici, juče je u Budvi uhapšen nikšićki biznismen Brano Mićunović koji se spremao za nalaganje badnjaka. Niti policija niti iko iz zvaničnih institucija se nije oglašavao, a klerofašistička obavještajno-propaganda mašinerija odmah je krenula sa medijskom tiradom predstavljajući privođenje crnogorskog patriote, čovjeka od 68 godina kao vrhunac brobe protiv organizvanog kriminala!?

Samoproklamovani tajnovidac i epidemiolog Milivoje “Polakote” Katnić nudi novoj vlasti usluge pendrečenja neistomišljenika: “Polakote: Ovaj tužilac će sve to dokazati”, “Zamislite da se košarka igra rukama”, “Tužilaštvo će da djeluje, ja sam napravio instituciju”, “Polakote: Isus Hrist je rekao, to vi rekoste”, I zbog toga su neki zagazili đe nijesu trebali”

Od Mićunovićevog advokata međutim, saznali smo da je njegov klijent uhapšen zbog pištolja koji i nije bio kod njega.

Portal Aktuelno je još juče pisao da je Mićunović priveden zbog podmetnutog oružja, kao i da je stvarni razlog privođenja želja aktuelne vlasti da pošalje poruku da će uhapsiti sve viđenije Crnogorce koji pokušaju da pruže otpor svetosavskoj diktaturi i strahovladi koju uvodi nova teokratsko-izdajnička vlada.

U toj namjeri novoj klerofašističkoj vlasti svoje usluge rado su ponudili konvertitiski relikti bivše vlasti koji uživaju zaštitu isljednika iz Specijalnog tužilaštva. Ova grupa čijim ćemo se kriminalnim radnjma baviti narednih dana spremna je da žrtvuje sve da bi sačuvala svoje pozicije moći.

Ne čudi podrška sa zapada

Činjenica da strane ambasade prećutno aminuju to što prvi pendrek Crne Gore koketira sa kriminalnim reliktima stare vlasti koji su po cijenu uništenja Crne Gore spremni da budu uslužni centar Abazovića i njegovih nalogodavaca iz medijskog i crkveno-obavještajnog sektora, nakon jučerašnjih događaja u Vašingtonu nikoga više ne treba da čudi.

Trampov predvodnik litija u Vašingtonu sprovodi “demokratske” promjene

To što je litijaško-fašistički model političkog djelovanja koji reprezentuje nova vlast u Crnoj Gori punim plućima zaživio u nekad građanskoj državi Crnoj Gori – članici NATO-a i lideru u EU integracijama, direktna je posljedica divljačke, razuzdane politike odlazećeg predsjednika SAD Donalda Trampa.

Taj čovjek koji je četiri godine zemlju kolijevku demokratije vodio u stilu neobuzdanog, ekstravgantnog fašiste-tajkuna po diktatu ili pod ucjenama ruskih obavještajnih službi, direktno je odgovoran za globalno srozavanje demokratskih zapadnih vrijednosti na istorijsko dno!

Jučerašnje šokantne scene u Vašingtonu su neodoljivo podsjećale na akcije koji su Trampovi sljedbenici iz DF-a sproveli 2015. godine ispred Skupštine Crne Gore. To je dokaz da je Tramp zastupnik balkanskog modela političkog silništva, što je juče dobro primijetio novinar britanskog „Ekonomista“ i stručnjak za Balkan Tim Džuda u svom tvitu.

Međutim, Džuda ni izdaleka nije bio toliko strog prema Trampu i njegovim pristalicama. Jedini parapolitički fenomen sa kojim mogu da se uporede horde divljaka koji su juče bukvalno rušili temelje američke i svjetske demokratije, viđen je samo u Crnoj Gori u vidu političkih, klerofašističkih retrogradnih litija.

Da li onda treba da čudi prisnost koju je američka ambasadorka u Podgorici Džudi Rajzing Rajke gajila prema pokojnom lideru svetosavskih stranaka Amfilohiju Radoviću i njegovim političkim ekspoziturama?

Rajnke prima blagoslov i političke instrukcije od svog omiljenog duhovnika đeda Radovića

Da li treba da čudi što je američka ambasdorka u Podgorici pokušala predsjedniku Crne Gore da imputira primitivne i ratne tendencije koje krase njenog, na svu sreću po svijet, odlazećeg predsjednika?

Da li treba da čudi što je glavni izvor infromacija američkoj ambasadi paramedijska struktura umješana u mnoge ilegalne poslove, kojoj ona bezrezervno vjeruje?

Da li treba da čudi što ne samo američka ambasadorka, već i većina petorazrednog kadra iz ostalih zapadnih ambasada prećutno gleda rušenje jedne građanske države?

Odgovor na sva ova pitanja je NE.

Crnoj Gori treba novi Božićni ustanak – olovkom i glasanjem!     

Crnogorci prepušteni sebi

Okolnosti govore da su Crnogorci opet prepušteni sami sebi i da je Crna Gora danas u istom stanju u kakvom je bila prije više od 100 godina – 1918. godine – okupirana od strane velikosrpskih klerofašističkih snaga, izjedana iznutra od  domaćih izdajnika i kriminlanih krugova koji bi da se prikopčaju na jasle nove vlasti, uz to ostavljena od zapadnih saveznika.

Zato, Crnogorci, neka vam je na zdravlje Božić i da dosanjamo snove o nekom novom Božićnom ustanku, ovoga puta bez krvi i znoja, uz olovku i nove demokratske promjene koje će donijeti otklon od izdajnika, kriminalaca, klerofašista, retrogradnog svetosavlja i neznavenih aparatčika iz stranih ambasada i istinsku građansku kohabitaciju.

U.P.A.

Najnovije

Bursać: Abazović je Vučićeva štetočina koja bi da obezglavi Crnu Goru!

Piše: Dragan Bursać “Pa će se onda neki budući istoričari i zasmijati od muke, dok budu govorili o hrabroj i ponosnoj zemlji Crnoj Gori koju...

Istraživanje: Na popisu bi se 46,3 odsto građana izjasnilo kao Crnogorci

Ukoliko bi u ovom trenutku bio održan Popis, 48,6 odsto građana bi se izjasnilo da govori srpskim jezikom, što je u odnosu na popis...

Đurović: Ženski klub zajednički, nadstranački politički aktivizam, koji šalje snažnu poruku jedinstvene i ženske...

Ženski klub,  predstavlja zajednički, nadstranački politički aktivizam, koji šalje snažnu poruku jedinstvene i ženske solidarnosti i koji nedvosmisleno ima jasnu namjeru da obezbijedi značajne...

Tri osobe uhapšene u Budvi: Osumnjičeni da su prijetnjama od Budvanina iznudili 30.000 eura

Službenici Centra bezbjednosti Budva su, preduzimajući aktivnosti iz svoje nadležnosti, uhapsili N.P. (29) iz Nikšića, S.P. (25) iz Budve i I.R. (35) iz Berana...

Vozilom udario pješaka u Baru, jedna osoba životno ugrožena

U saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila danas na Bulevaru JNA u Baru povrijeđena je T.M. (79) iz Bara. Primorskom portalu u Osnovnom državnom tužilaštvu je...

Najčitanije

Povezano

SD pripremio inicijativu za skraćenje mandata Skupštine; Šehović: Ko insistira na opstanku ove Vlade ne misli dobro Crnoj Gori

Socijaldemokrate su pripremile i stavile u proceduru inicijativu za skraćenje mandata Skupštine, jer je umjesto premošćavanja problema, ova vlada, koja poprima karakter izdajničke i...

CDT: Vlada umjesto usvajanja Temeljnog ugovora da utvrdi prijedlog teksta koji je primjeren demokratskim društvima

Centar za demokratsku tranziciju poziva Vladu Crne Gore da umjesto usvajanja teksta temeljnog ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) pokrene interne i eksterne procedure...

Pljušte ostavke u Britaniji, Džonson ostao i bez ministra obrazovanja

Ministar za obrazovanje Vil Kvins koji je prije nekoliko dana branio britanskog premijera Borisa Džonsona, podnio je ostavku na tu funkciju. On je treći...

Borelj naredne sedmice u Crnoj Gori

Šef evropske diplomatije Džozep Borelj boraviće u Crnoj Gori od 14. jula, saznaje Pobjeda. Borelj će prisustvovati sjednici Odbora za pridruživanje i stabilizaciju koja će...

Komentari

9 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sekićanin
07.01.2021-12:31 12:31

Brano,tebi i tvojoj porodici čestitam božić. Nikad,od kad je svijeta, i vijeka,veća fukara nije zarobila većeg, KOLjENOViČA!!!

ICXC NIKA
07.01.2021-14:57 14:57

Izrodi, sramote, stvarno nemam reci za aktuelno.me

Lada
07.01.2021-16:34 16:34

Uvijek U.P.A. ima pravovremene i tačne komentare. Balša zna reci “popu pop, a bobu bob”. Neka vam je stetan Božic!

Tihana
07.01.2021-17:07 17:07

Sramota me đe živim, po prvi put. Uganda je ultra civilizovana građanska država prema ovome što su za samo pola mjeseca napravili egomanijaci od apostola i fanatika koji je ladno slamu donio u stan od milion eura!

NC
07.01.2021-19:12 19:12

E vi ste ko Trece oko majke mi

Mikelli
07.01.2021-19:19 19:19

Što se tiče ograde,evidentno je da je stoka unutra,a eno im je i Rukoljub lozompomazani pripremio sijeno.

Blaki
07.01.2021-22:37 22:37

Za postavljanje ograde, kriva je komunalna policija i neko bi tu trebao da odgovara

Karton?
08.01.2021-07:37 07:37

Svi pominju Makedoniju i “Crveni ka(u)rton” za Dučea. Napišite već jednom o čeu se radi da i mi znamo što je on brljavio. Đoko Orlandić

Boris
08.01.2021-18:53 18:53

Kakva ste vi bolestina od portala. Ali dobro je valja uci ponekad da vidim koliko buja masta. Malo se kuvate na laganoj vatrici, ako, ako.