Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić poručio je da je spaljivanje lutke sa njegovim likom nešto što se nije dešavalo od vremena logora Dahau, i istakao da to nije djelo građana, već da iza te akcije stoje osobe protiv kojih je podigao optužnice.

Milivoje – Doktor grčkog prava uz sponzora iz Bijelog Polja: Kerovodci! foto RFE Savo Prelević

“Mislim da je tamo sve manje građana i da će ih biti još manje. Ovi što su me spalili stvarno su me fizički spalili, ali evo još sam tu kao što vidite. Krivično oni nijesu odgovorni ni za kakvo djelo, ali su pred mojom porodicom mene spalili. To nije činjeno od Dahaua, samo što su tada spaljivali žive. Ja im nisam zabilježio imena, ali bih volio da građana bude sve manje na tim skupovima”, kazao je Katnić odgovaraući na pitanja novinara na današnjoj redovnoj konferenciji za medije SDT-a.

Katnić je saopštio i ko prema njegovom mišljenju stoji iza te akcije.

“Neka pitaju Duška Kneževića, Milana Kneževića, Andriju Mandića i 13 krimnalnih grupa hoću li podnijeti ostavku, kao što je traženo na protestima. Pa čak su majke sa troje i više djece tražile moju ostavku iako ih ja podržavam. Ja radim svoj posao i nemam nikakve veze sa njima. Ali sve ovo je motivisano od strane lica koja sam pomenuo ali i jednog lica koje je iz vaše branše”, rekao je Katnić obraćajući se novinarima.

On je ljudima koji su spalili lutku sa njegovim likom poručio da bi trebalo da sade luk.

“Tada sam kazao da ako neko nije uspješan u poslu kojim se bavi, treba da se bave nekim drugim poslom. A luk sam spomenuo jer ima sve elemente poštenog posla i kulture koja ima dugotrajna svojstva. Mislim da svi treba pomalo da se bavimo poljoprivredom”, poručio je Katnić.

Komentari

avatar