Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Kaluđerović: Nedopustiva politizacija vršnjačkog nasilja, žrtva je žrtva a nasilnik je nasilnik

''Žrtva je žrtva, a nasilnik je nasilnik i tako ih treba tretirati i shodno tome odnositi se prema njima, bez dodataka o političkoj, vjerskoj ili nacionalnoj pripadnosti''

Vršnjačko nasilje postalo je, nažalost, naša svakodnevica, a posljedice mogu biti još drastičnije ukoliko se hitno ne izađe sa adekvatnim odgovorom na ovu anomaliju, koji traži angažovanje čitavog društva, kazala je Slađana Kaluđerović, članica Predsjedništva SNP.

“Nasilje je posljedica problema u društvu na koje žmurimo posljednjih decenija, a očigledno je da institucije sistema nijesu na pravi način odgovorile ovom izazovu. Bilo koja vrsta nasilja ne može i ne smije imati opravdanje, već mora biti adekvatno sankcionisana, a potom nizom preventivnih akcija suzbijena na najmanju moguću mjeru. Sve suprotno od toga, vodi nas u još veću eskalaciju problema i sukoba, a to je ono što Crnoj Gori najmanje treba”, ističe ona.

Isto tako, kaže Kaluđerović, nedopustiva je politizacija slučajeva vršnjačkog nasilja.

“Žrtva je žrtva, a nasilnik je nasilnik i tako ih treba tretirati i shodno tome odnositi se prema njima, bez dodataka o političkoj, vjerskoj ili nacionalnoj pripadnosti”, naglasila je.

Prema njenim riječima, žalosna je činjenica da neki još “nijesu naučili osnovnu lekciju da se požar ne gasi benzinom”.

“Zato svaka politizacija vršnjačkog nasilja, kao i pokušaji da im se da primjesa nacionalnog ili vjerskog samo predstavljaju dolivanje ulja na vatru i takođe zahtijevaju osudu i reagovanje čitavog društva. Kao što treba da pošaljemo jasnu poruku nasilnicima da ne mogu da rade sve šta požele bez posljedica, isto tako sijači mržnje i netrpeljivosti treba da znaju da će završiti na smetlištu istorije i margini društva”, poručila je Kaluđerović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pop_Đukan
18.04.2023-11:51 11:51

Kakva “politizacija” Jesi li ti neznavena ili samo bezobrazna!? Pa napadačik u ovom zad njem slučaju su pripadnici “bratstva” Crkve Srbije! U vido zapisu izgrednik priznaje da mu je bilo obećano da neće odgovarati! Ućuti, kad već ne umiješ pošteno zboriti!

Lazo
18.04.2023-11:55 11:55

Ajdeeee?Ma šta nam napriča?