Donacije nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti (NKT) i dalje pristižu.

Roaming Networks donirala 10.000 eura

Roaming Networks Podgorica donacirala je 10.000 eura i, kako akžu, uplaton na račun Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti pomogli nabavku respiratora i medicinske opreme i opreme za zdravstvene radnike.

Na taj način pokazalisu spremnost u zajedničkoj borbi protiv COVID -19 virusa.

“Kao društveno odgovorna kompanija apelujemo na sve građane da se zarad očuvanja sopstvenog, ali i tuđeg zdravlja, striktno pridržavaju saveta i instrukcija koje svakodnevno dolaze od strane nadležnih institucija”, piše u saopštenju kompanije.

Crnogorski operator tržišta električne energije uplatio 10.000 eura

U cilju zahtjevne borbe za očuvanje najvrednijeg – života i zdravlja građana Crne Gore, a u znak solidarnosti i podrške toj zajedničkoj borbi Crnogorski operator tržišta električne energije COTEE će na žiro račun NKT-a uplatiti 10.000 eura.

“Menadžment i zaposleni će pored ovoga, dok god traju ove vanrednosti, mjesečno izdvajati 15 odnosno 10 odsto zarade i uplaćivati na žiro račun NKT-a. Takođe, sindikat COTEE će uplatiti 2.500 eura od sredstava kojima raspolaže. U nadi da ćemo se svi skupa veoma brzo i u potpunosti vratiti redovnim poslovnim i životnim aktivnostima COTEE Crne Gore želi svim građanima dobro zdravlje i OSTANITE DOMA”, poručio je izvršni direktor Rajko Kovačević.

Sindikat bezbjedonosnih institucija uplatio 5.000 eura

Predstavnici Sindikata bezbjedonosnih institucija Crne Gore kojeg čine sindikati Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave policije, Agencije za nacionalnu bezbjednost, Policijske akademije i Vojske Crne Gore u cilju pomoći zaposlenih u ovom sektoru kao i zaposlenih u zdravstvenim institucijama, pridružuju se uplatama pomoći – donaciji NKT radi nabavke dijela zaštitne opreme u iznosu od 5.000 eura.

Oni su saglasni da je, imajući u vidu najnoviji razvoj virusa COVID – 19 u svijetu, neophodno poštovanje svih preporuka i paketa mjera koje je Vlada Crne Gore i Nacionalno koordinirajuće tijelo za borbu protiv zaraznih bolesti usvojilo radi zaštite života građana, njihove sigurnosti i zaštite javnog reda i mira u Crnoj Gori.

“Službe bezbjednosti i službe zdravstvenih ustanovama su svakodnevno pod velikim pritiskom kako bi očuvali zdravlje svih građana u borbi protiv ove pošasti koja prijeti cijeloj populaciji. Za sada zajednički uspijevamo da odolimo ovom izkušenju. Kao mnogo puta do sada možemo se ponositi na dosadašnji doprinos koji daju službe bezbjednosti a posebno policjski službenici koji, obavljajući svoje svakodnevne obaveze, daju pun doprinos bezbjednosti i zaštiti života i zdravlja građana Crne Gore”, navode oni.

EPCG grupa donira NKT-u 140 000 eura

Zaposleni u okviru EPCG grupe (Elektroprivredi Crne Gore, Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu i Rudniku uglja Pljevlja) doniraće jednu dnevnicu, a menadžment i Odbori direktora dio svoje mjesečne zarade Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti, navodi se u zajedničkom saopštenju EPCG grupe.

“Zaposleni od svojih zarada, sa menadžmentom i Odborima direktora, na ovaj način će donirati iznos od 140.000 eura.

Predstavnici menadžmenta EPCG Grupe su u stalnom kontaktu sa Vladom i NKT oko usaglašavanja i druge vrste kompanijske pomoći u cilju prevazilaženja problema nastalih epidemijom COVID-19.

Napominjemo da je cilj EPCG grupe da i u narednom peridu obezbijedimo stabilnu proizvodnju i kontinuirano napajanje električnom energijom”, navodi se u saopštenju.

Parking servis Tivat donirao preko 3.500 eura

DOO Parking servis Tivat uplatiće iznos od 2.500 eura, a izvršni direktor Slaviša Ognjanović doniraće 50% zarade Nacionalnom koordinacionom timu u svrhu borbe protiv virusa Kovid-19. OO Crvenog krsta Tivat, kako su najavili, uplatiće 1.000 eura za nabavku namirnica za najugroženije građane Tivta.

“Uvažavajući preporuke Nacionalnog koordinacionog tima za borbu protiv zaraznih bolesti, DOO Parking servis Tivat je u prethodnom periodu preduzeo niz preventivnih mjera, a sve u cilju suzbijanja i sprečavanja prenošenja Kovida 19”.

Predsjednik Odbora direktora kao i članovi odbora, kako su kazali, odreći će se nadoknade za mart, a pojedini zaposleni će takođe uplatiti dio zarade NKT-u.

Takođe, građanima će biti omogućeno odloženo plaćanje računa za 60 dana.

“To je naš mali doprinos u ovoj situaciji, a sve uz poruku Ostanite doma”, zaključuje se u saopštenju.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve