Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Domu zdravlja Glavnog grada uručene dvije vrijedne donacije

Od Fondacije za razvoj sjevera Crne Gore (FORS MOINTENEGRO) 9.oktobar donirani su radio-hirurski nož i set medicinskih instrumenata u okviru prekograničnog projekta CARES 2- prekogranične aktivnosti u sektoru reproduktivnog zdravlja 2

Domu zdravlja Glavnog grada je u proteklom periodu uručena vrijedna oprema za potrebe organizacionih cjelina Izabrani doktor za žene (ginekologija) i Oftamološke ambulante.

Od Fondacije za razvoj sjevera Crne Gore (FORS MOINTENEGRO) 9.oktobar donirani su radio-hirurski nož i set medicinskih instrumenata u okviru prekograničnog projekta CARES 2- prekogranične aktivnosti u sektoru reproduktivnog zdravlja 2.

“Nabavka radiohirurskog noža Proxima RWSU EXPERT/PX-AP-2050 će unaprijediti kvalitet usluge, kao i podizanje svijesti u sektoru reproduktivnog zdravlja sa posebnom pažnjom usmjerenom na ranjive grupe stanovništva”, saopšteno je iz Doma zdravlja.

Smatraju da će ovako značajna donacija u ordinaciji Izabranog ljekara za žene pomoći sugrađankama da na lakši i pristupačniji način riješe problem genitalnih bradavica (kondiloma) i da će ciljana biopsija povećati stopu detekcije premalignih i malignih promjena.

Takođe od Crkve Isusa Hrista svetaca poslednjih dana u Crnoj Gori 18.septembra donirana je oftamološka oprema, kao i pet klima uređaja marke TCL.

“Druga donacija obuhvata opremu za oftamologiju, set probnih sočiva sa probnim ranom koji predstavlja jednu od osnovnih komponenti za oftamološki pregled kojom se procjenjuje vidna oštrina pacijenta, stereo fly test koji se dominatno primjenjuje za procjenu razvoja vida kod djece i procjenu mogućnosti bavljenja radom na visinu i dubinu, kao i fokometar koji se koristi za provjeravanje dioptrije već propisanih naočara. Navedena oftamološka oprema je vazna vazni tokom sistematskih pregleda i olaksava rad specijalisti oftamologije”, ističe Glavni grad.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve