Policija je u Herceg Novom uhapsila je Igora Sijerkovića (38) zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju u produženom trajanju.

foto Igor Sijerković

U policiji istču da je Sijerković obavljajući dužnost v.d. predsjednika Sindikalne organizacije Instituta “dr. Simo Milošević” u Igalu, u periodu od 1. jula 2015. godine do 1. juna 2019. godine, zloupotrijebio svoj položaj tako što je bez saglasnosti Izvršnog odbora Sindikalne organizacije prebacio novac stambenog na redovni sindikalni račun u iznosu od 304.900 eura, a onda sa tog računa isplaćivao pozajmice i to direktnim uplatama na svoj račun, kao i račune drugih radnika.

“Sijerković je davao naloge da se isplaćuju pozajmice sa blagajne Sindikalne organizacije i to licima koja su već prezadužena, dok dokumentaciju o pozajmicama i kupovinama na rate nije uredno dostavio Obračunskoj službi Sektora finansija Instituta “dr. Simo Milošević”.
On je uz krivičnu priveden Osnovnom državnom tužiocu u Herceg Novom”, saopšteno je iz Uprave policije.

Osim toga u Herceg Novom su podnijete krivične prijave nadležnom tužilaštvu u redovnom postupku protiv David trade d.o.o Herceg Novi kao pravnog lica i protiv B.K. (43) iz Herceg Novog kao odgovornog lica u pravnom licu zbog postojanja sumnje da su utajili poreze i doprinose u produženom trajanju.

“Naime, B.K. je u periodu od 1. decembra 2016. godine do 31. januara 2019. godine sa računa navedenog privrednog subjekta neosnovano podigao novac u ukupnom iznosu od oko 213.500 eura, a za šta nije imao valjanu i zakonitu knjigovodstvenu dokumentaciju, te je tako izbjegao plaćanje poreskih obaveza i na taj način oštetili budžet Crne Gore u ukupnom iznosu od skoro 149.000 eura”, navode u Upravi poliije.

Protiv B.K. je podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio i krivično djelo posebni slučajevi falsifikovanja isprave. On je, kako se sumnja, sačinio falsifikovanu ispravu – Ugovor o zajmu, u kome je kao izdavalac isprave uz svoj potpis unio netačan podatak da ima položaj i zvanje izvršnog direktora David trade d.o.o, iako u momentu zaključivanja ugovora on taj položaj nije imao, već ga je stekao naknadno.

“Krivična prijava Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeta je i protiv V.K. (78) iz Požarevca, državljanina Republike Srbije, zbog sumnje da je počinio krivično djelo prevara”, zaključuju u Upravi policije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve