Ponedjeljak, 6 Februara, 2023
Rubrika:

Đeljošaj: Menadžment Plantaža nastavlja sa nezakonitim djelovanjem, obavijestiću SDT

Takođe, dodaje, koristeći izvještaj o procjeni, od koje se ograđuje i sam procjenitelj, a imati zvaničan izvještaj koji smo mi poslali i koji se razlikuje u ni manje ni više nego skoro 200 miliona eura, je drugo krivično djelo koje aludira da se vrijednost imovine namjerno umanjuje kako bi se izbjeglo plaćanje poreza

Predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj tvrdi da menadžment kompanije 13. jul – Plantaže, nastavlja sa nezakonitim djelovanjem. On navodi da je kompanija za procjenu imovine angažovala firmu koja za to nema reference, te da će o svemu obavijestiti Specijalni državno tužilaštvo SDT.

On je na Facebooku objavio nalaz u kojem se vidi kako je, navodi on, obavljena procjena imovine i kako se procjenitelj ograđuje od procjene, navodeći da su procjenu uradili na osnovu “rekla-kazala” menadžmenta 13. jul – Plantaže.

“Takođe, procjenu je radila firma koja nema reference za procjenu vrijednosti zemljišta i nepokretnosti, nego je iz drugog sektora, a to su računovodstvo i revizija. Opština Tuzi je angažovala najbolje stručnjake koje ima Crna Gora, izvršila je detaljnu analizu u okviru koje se na terenu, stručno i kvalitetno, utvrdila procjena imovine 13. jul – Plantaže na teritoriji Opštine Tuzi”, naglašava Đeljošaj.

Prema njegovim riječima, izvještaj procjene je zvanično poslat i Upravi 13. Jul – Plantaže, koji mogu isti iskoristiti i sa njim upoznati vlasnike akcija, kako bi kroz redovnu proceduru ispravili procjenu koju su uradili ranije, a koja je paušalna i od koje se i onaj koji je tad odradio, opet ograđuje.

“Menadžmentu kompanije 13. jul – Plantaže, sam na sastancima ukazivao nekoliko puta, da, ako ne budu djelovali i ispravili vrijednost državne imovine, ulaze u zonu krivičnog djelovanja jer umanjuju, namjerno i svjesno, vrijednost državne imovine odnosno same kompanije, jer 13. jul – Plantaže je kompanija svih nas. Sve relevantne dokaze koji ukazuju na umanjenje, sa namjerom, su zvanično poslati Upravi 13. Jul – Plantaža”, istakao je Đeljošaj.

Takođe, dodaje, koristeći izvještaj o procjeni, od koje se ograđuje i sam procjenitelj, a imati zvaničan izvještaj koji smo mi poslali i koji se razlikuje u ni manje ni više nego skoro 200 miliona eura, je drugo krivično djelo koje aludira da se vrijednost imovine namjerno umanjuje kako bi se izbjeglo plaćanje poreza.

“Obaveza menadžmenta je da rukovodi kompanijom, i da istu ne obezvrijedi, a ne da radi suprotno interesima same kompanije a imajući u vidu da je u pitanju državna firma, onda i suprotno interesima građana i države. Zbog nedjelovanja i namjernog umanjenja vrijednosti naše državne kompanije, sa svim ovim podacima ću upoznati SDT, kako bi reagovali i zaustavili kriminalnu družinu u obezvrjeđavanju naše kompanije. Izgleda da su predstavnici prethodnog menadžmenti bile ,,male mace” u odnosu na sadašnji menadžment. Sada kada imaju sve činjenice na stolu, oni namjerno s predumišljajem, a za nečiju korist, obezvređuju nacionalnu kompaniju 13. jul – Plantaže za par 100 miliona eura. Porez opštini Tuzi, platićete na osnovu fer procjene”, zaključio je Đeljošaj.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve