Utorak, 3 Oktobra, 2023
Rubrika:

CGO: Ministarstvo pravde ne zna koga potražuje od drugih država

CGO se obratio Ministarstvu pravde zahtjevom za slobodan pristup informacijama, tražeći podatke o tome da li i koja lica Crne Gora trenutno potražuje od Srbije radi vođenja krivičnog postupka u Crnoj Gori

Centar za građansko obrazovanje se obratio Ministarstvu pravde zahtjevom za slobodan pristup informacijama, tražeći podatke o tome da li i koja lica Crne Gora trenutno potražuje od Srbije radi vođenja krivičnog postupka u Crnoj Gori, odnosno izvršenja pravosnažne sudske presude u Crnoj Gori.

“Ministarstvo pravde je odbilo pristup traženim informacijama, navodeći u svom rješenju da su na osnovu uvida u službene evidencije utvrdili da ne posjeduju dokument/a koja sadrže tražene podatke, odnosno da bi to predstavljalo sačinjavanje nove informacije”, navodi CGO na Tviteru.

Ministarstvo pravde je, dodaju, nadležno ministarstvo za međunarodnu pravnu pomoć u krivičnim i građanskim stvarima i ekstradiciju.

“Stoga, CGO izražava zabrinutost da ovaj organ nema evidenciju zahtjeva za izručenje prema drugim državama, iako je javnost upoznata da je takvih zahtjeva bilo”, poručuje CGO.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve