Subota, 3 Juna, 2023
Rubrika:

Cetinjanka: U razmaku od po 10 sekundi na mene su bačene tri šok bombe

Dim od suzavca nam je ulazio kroz prozore i svi smo, uključijući i troje maloljetnih ukućana, vezani krpe preko lica ali nije nam puno pomoglo, rekla je Cetinjanka

Diplomirana ekonomistkinja sa Cetinja Marina Ljiljanić (1985), preko aktivista Crnogorskog helsinškog odbora, podnijela je pritužbu građanskom nadzoru policije.

Navela je da živi u centru grada i da je bila učesnica demonstracija odnosno preciznije mirnih okupljanja na Cetinju.

“Dana 5.9.2021. godine oko 9 sati u razmaku od po 10 sekundi na mene su bačene tri šok bombe koje su sve eksplodirale u mojoj neposrednoj blizini, jedna na manje od metra od mene. Samo sam pokušavala do dođem do svoje kuće. Dim od suzavca nam je ulazio kroz prozore i svi smo, uključijući i troje maloljetnih ukućana, vezani krpe preko lica ali nije nam puno pomoglo. Hronični sam asmatičar i već danima, od neđelje imam pogoršano zdravstveno stanje zbog čega sam zatražila i ljekarsku pomoć o čemu prilažem medicinsku dokumentaciju. Tri dana nakon intervnecije policije u Njegoševoj ulici ne možemo normalno disati”, kazala je Ljiljanić.

Ona je zatražila da se provjeri da li je profesionalno i dozvoljeno da policajci na nju bačaju u kratkom intervalu, na po deset sekundi, šok bombe iako je na protestu imala pristojno i zakonito ponašanje i nije ničim remetila javni red i mir i da li je u skladu sa standardima policijskog postupanja da se na mirne demonstrante i jedan čitav grad ispali tolika količina različitih hemijskih sredstava.

Ljiljanić je zahtijevala da u postupku kontrole bude navedena pod punim imenom.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
11.09.2021-16:49 16:49

Sramni cin od Policije,,da baca sok Bombe na svoje mirne gradjane..Kad tad oni ce biti svi izmijenjeni..pa neka idu kod popa Micovica za mjesecnu partiju..