Kolegijum predsjednika Skupštine iskazao je spremnost za definisanje neophodnih zakonodavnih aktivnosti, koje će imati za cilj ublažavanje očekivanih socijalno-ekonomskih posljedica, a koji podrazumjeva jedinstveni odgovor nadležnih državnih organa i podršku svih političkih aktera. S tim u vezi, konstatovano je da solidarnost, podrška i međusobno povjerenje moraju biti okosnica daljeg djelovanja, kako bi se očuvala stabilnost i ostvario brzi oporavak našeg društva.

Ivan Brajović

Kolegijumom je predsjedavao predsjednik parlamenta Ivan Brajović, uz prisustvo potpredsjednika Vlade Milutina Simovića i ministara zdravlja Kenana Hrapovića, finansija Darka Radunovića, ekonomije Dragice Sekulić i rada i socijalnog staranja Kemala Purišića.

Članovi Kolegijuma su razmatrali dosadašnje aktivnosti Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti i preduzete mjere na zaštiti građana Crne Gore povodom aktuelne epidemiološke situacije. Ukazano je na važnost podrške svih segmenata društva poštovanju odluka nadležnih institucija, kao i nastavka sprovođenja neophodnih preventivnih aktivnosti, u cilju blagovremene zaštite stanovništva i suzbijanja zaraze u većem obimu.

Posebna pažnja posvećena je nabavci neophodne lične zaštitne i ostale medicinske opreme, kao i pripremljenosti i organizovanosti crnogorskog zdravstvenog sistema u nastalim okolnostima. Ukazano je na potrebu blagovremenog i tačnog informisanja javnosti o svim dešavanjima, i značajnu ulogu medija u ovoj situaciji.

Predložena je stalna komunikacija i zahtijevana je odgovornost svih predstavnika državnih organa i njihovo hitno dostavljanje informacija na zahtjev Skupštine Crne Gore.

Predstavnici političkih partija zastupljenih u Skupstini Crne Gore iznijeli su predstavnicima Vlade niz korisnih predloga i sugestija, prevashodno vezanih za očuvanje i dodatno snaženje zdravstvenog sistema i socijalno-ekonomske stabilnosti.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve