Ono što Vojska Crne Gore želi da radi na planini Sinjajevini može biti samo od koristi svim građanima Kolašina, Mojkovaca i Šavnika. Na ovaj način Vojska će pomoći stanovništvu koje ima katune na ovoj planini i ovo danas je jedan doprinos tome da kroz izgradnju infrastrukture približimo planinu ne samo mještanima već svim građanima Crne Gore i turistima koji bi da posjete ovu lijepu planinu, saopštio je ministar odbrane Predrag Bošković.

foto Ministarstvo odbrane
On je danas sa delegacijom i predsjednikom Opštine Mojkovac Rankom Mišnićem, obišao radove koje u reonu Sinjajevine u selu Polja izvode pripadnici Inžinjerijske čete Vojske Crne Gore.

Pripadnici Inžinjerijske jedinice vršiće opravku infrastrukture i rekonstrukciju puta u dužini osam kilometara. Tokom ove godine Vojska Crne Gore bila je angažovana u Podgorici, Danilovgradu, Cetinju, Kolašinu, a prije nekoliko dana otpočela je radove i u opštini Mojkovac, na lokaciji katuna Ckara.

foto Ministarstvo odbrane

Bošković je naglasio da aktivnosti Vojske Crne Gore u narednom periodu ni na koji način ne mogu da zagade ili devastiraju prirodu, jer će vojska pored ovih infrastrukturnih projekata za dobrobit građana dio ove planine koristiti za vjezbovno nastavne aktivnosti, a to su potvrdile sve studije koje su rađene u zadnje vrijeme.

“Radovi koje je prethodnih dana Vojska Crne Gore vršila u opštini Kolašin, gdje je prema Sinjajevini prošireno preko 11 kilometara puta, kao i trenutni radovi, samo su jedni od pokazatelja odnosa Vojske Crne Gore prema mještanima i njihovim potrebama”, istakao je ministar.

Predsjednik opštine Mojkovac Ranko Mišnić istakao je da nije prvi put da Inžinjerija Vojske Crne Gore pruža pomoć civilnim institucijama i radi na popravljanju puteva u našoj opštini, kao i u drugim opštinama u Crnoj Gori.

On se zahvalio na nesebičnom angažmanu pripadnika Vojske Crne Gore u cilju unapređenja života mještana katuna Ckara i cijele mojkovačke opštine.

Ispred mještana sela Polja, ministru Boškoviću i pripadnicima VCG obratio se Petar Krgušić, izražvajući zahvalnost za veliki posao koji Vojska Crne Gore čini i napore koje ulaže kako bi stanovništvo Mojkovca, Kolašina i okolnih sela imalo kvalitetniji život, posebno oni koji u ovim krajevima izdižu stoku, naglasavajuci da je Vojska uvijek dobrodosla na Sinjajevinu.

Krgušić je stakao duh zajedništva i prisnosti između Vojske i građana, podsjećajući da su oni uvijek spremni pomoći u svim situacijama i kada je to potrebno.

foto Ministarstvo odbrane

Pripadnici Inžinjerijske čete u narednom periodu biće angažovani u opštini Mojkovac na devet putnih pravaca. Radovi koje će realizovati baziraće se na popravci infrastrukture, nasipanju i valjanju puteva.

Ministarstvo odbrane i Opština Mojkovac imaju ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, koji omogućava rekonstrukciju postojećih ali i probijanje novih puteva na ovoj teritoriji.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments