Petak, 19 Jula, 2024
Rubrika:

Kabinet mitropolita Borisa: Osobe koje koriste umirovljenog mitropolita Mihaila da prestanu da obmanjuju i njega i javnost

Umirovljeni mitropolit može u hrišćanskoj ljubavi prije svega da prihvati naš poziv da zajedno u neđelju služimo svetu liturgiju na Cetinju u crkvi svetog Ivana i da omogućimo svještenicima i vjernicima da bez problema prinose svoje molitve Bogu. Svi su pozvani da zajedno primomo Tijelo i Krv Gospodnju.

Pozivamo osobe koje koriste duboke godine umirovljenog Mitropolita Mihaila i izlažu ga svakodnevnim ispadima koji ne priliče da prestanu da obmanjuju i javnost i njega, navodi se u reagovanju kabineta arhiepiskopa Cetinjskog i mitropolita Crnogorske pravoslavne crkve Borisa (Bojovića).

Reagovanje kabineta mitropolita CPC Borisa prenosimo u cjelosti:

Sa žaljenjem moramo navesti da su netačne konstatacije da su prekjuče u 17 časova obijena vrata na pomenutoj crkvi na Cetinju, što se može lako provjeriti uvidom u snimke sa sigurnosnih kamera. A istu činjenicu su utvrdili službenici policije nakon lažnog prijavljivanja.

Jedina je istina da su u crkvu Svetog Pravednog Ivana Crnojevića na Cetinju prekjuče oko 13.30 časova, neovlašćeno bez dozvole i pristanka starješine crkve ušli Duško Glendža i njegov zet Ratko Timotijević, što se takođe može provjeriti uvidom u snimke sigurnosnih kamera.

Takođe, radi javnosti moramo i istaći da su Glendža i Timotijević nakon neovlašćenog ulaska zamijenili bravu i na taj način onemogućili svještenicima i vjernicima da koriste crkvu. Moramo i dodati da je jedan ključ od crkve još u subotu sveštenik Stefan Marković dostavio sada umirovljenom Mitropolitu Mihailu na njegov zahtjev.

Pozivamo umirovljenog Mitropolita Mihaila da se ubuduće uzdrži od ovakvih neovlašćenih akata jer na taj način ne unosi nemir među vjernike Crnogorske pravoslavne crkve i krši kanone. Takođe, ga pozivamo da utiče na na svog prijatelja Glendžu da vrati staru bravu na vrata crkve , kako bi svještenici mogli da obavljaju molitve zajedno sa vjernicima.

Dodajemo i da su snimci sa sigurnosnih kamera predati cetinjskoj policiji, te ih pozivamo da javnosti saopšte činjenice i istinu koja se može utvrditi uvidom u te snimke.

Ovo nije jedini atak na sveštenstvo i imovinu svih nas u CPC naime pokušava se svještenik u Podgorici Neđeljko Furtula izbaciti iz crkvene kuće sa suprugom i dvoje maloljetne đece na ulicu. Bez osnova jer umirovljeni Mitropolit nema više nikakve ingerencije niti formalnu mogućnost da donosi bilo kakve odluke.

Može u hrišćanskoj ljubavi prije svega da prihvati naš poziv da zajedno u neđelju služimo svetu liturgiju na Cetinju u crkvi svetog Ivana i da omogućimo svještenicima i vjernicima da bez problema prinose svoje molitve Bogu. Svi su pozvani da zajedno primomo Tijelo i Krv Gospodnju.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Dragoljub
09.09.2023-08:04 08:04

Ahahahaha, kakav je ovo cirkus ! :)

Nada
09.09.2023-13:12 13:12

Borise lažove, sve me više podsjećaš na srBske popove

Boj
02.10.2023-14:29 14:29

Rašcinjeni Boris je lažnjak u svakom pogledu. Šta, uopšte, ima od škole? On samo može služiti dps-u. Inače, ni brava nije dostojan krstiti.