Ponedjeljak, 20 Marta, 2023
Rubrika:

Blago zamućena voda sa Mareze, preporuka da se prokuva prije upotrebe

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada, dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, City kvart, dio Zete, Gornja i Donja Gorica

Obilne padavine na području Podgorice, izazvale su povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza, saopštili su iz podgoričkog Vodovoda.
“Današnji rezultati fizičko hemijskih analiza vode sa izvorišta Mareza pokazuju blago povećanu mutnoću.
Shodno preporukama Instituta za javno zdravlje CrneGore, iako je mutnoća blago iznad dozvoljenih vrijednosti,  preporučujemo da, djeca, trudnice, starijii stanovništvo sa oslabljenim imunim sistemom prokuvavaju vodu prije upotrebe ili koriste bezbjedne alternative tj. vodu iz kontrolisanih izvora vodosnabdijevanja (flaširane vode, na odgovarajućinačin dopremljenu zdravstveno ispravnu vodu izdrugog vodovodnog sistema, izvorišta i sl.).
Napominjemo i da je hlorisanje vode koja se distribuira potrošačima, čime se obezbjeđuje mikrobiološka ispravnost vode, uredno i pod stalnim nadzorom, (sadržaj hlora 0,39-0.4 miligrama po litru)”, navode u saopštenju.
Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada, dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, City kvart, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.
“Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće. Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema I bojazni koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Glavnog grada. Laboratorija Vodovoda će nastaviti pojačano praćenje svih parametara vode za piće i o eventualnim promjenama blagovremeno informisati javnost”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve