Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Adžić: Rezultati potvrđuju odlučnu borbu protiv trgovine ljudima

Crna Gora, kako je kazao ministar, ima ''jasnu viziju'' borbe protiv trgovine ljudima, kako na strateškom, tako i na operativnom planu

Nijedno djelo trgovine ljudima ne smije ostati nezapaženo i nekažnjeno, a adekvatna pomoć i zaštita moraju biti dodjeljene žrtvama, poručio je ministar unutrašnjih poslova u tehničkom mandatu Filip Adžić otvarajući juče u Budvi radionicu na temu sprječavanja nekažnjivosti trgovaca ljudima i pružanja podrške žrtvama.

“Kontinuirano unaprjeđenje stručnih kapaciteta od naročitog je značaja u borbi protiv ovog fenomena, naročito u dijelu identifikacije žrtava trgovine ljudima usljed sve sofisticiranijih metoda njihove eksploatacije i vrbovanja”, kazao je Adžić.

Crna Gora, kako je kazao ministar, ima “jasnu viziju” borbe protiv trgovine ljudima, kako na strateškom, tako i na operativnom planu.

Ministar je podsjetio na aktivnosti koje je Ministarstvo unutrašnjih poslova u prethodnom periodu preduzelo na planu borbe protiv trgovine ljudima, naglasivši rad Operativnog tima za borbu protiv ovog fenomena te Tima za formalnu identifikaciju žrtava trgovine ljudima koji je u prvih šest mjeseci ove godine dodijelio status žrtve za 13 lica, od kojih čak za deset maloljetnih, usljed seksualne eksloatacije, sklapanja nedozvoljenog braka kao i radne eksploatacije.

“Stručni skupovi i rasprave na ovu temu dodatna su potvrda odlučnosti da se žrtvama pruži sva neophodna pomoć i zaštita a počiniocima krivičnih djela stane na put”, zaključio je Adžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve